Івано-Франківськ

Українці просять уряд заборонити російським полоненим дзвонити: петиція зібрала 25 тисяч голосів

На думку підписантів, ставлення до полонених ворогів "має мати розумні межі". 

Українці просять уряд заборонити російським полоненим дзвонити: петиція зібрала 25 тисяч голосів

Петиція із закликом призупинити надання російським полоненим права на телефонний зв’язок набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянути Кабінет Міністрів. Про це пише ПІК з посиланням на Українську правду.

Авторка петиції Інна Турова стверджує, що родичі українських полонених захисників не мають жодної інформації про їхній стан здоров’я чи місце перебування:

“Не зважаючи на багатомісячні прохання та вимоги, ми не можемо почути голос наших захисників, аби впевнитися, що вони справді живі. Це щастя мали лише одиниці з нас. Ми пишемо листи своїм чоловікам, синам та братам, але навіть не знаємо – чи доходять вони до них. МКЧХ мовчить про це не менш твердо, ніж це роблять росіяни”.

Водночас, авторка петиції зазначає, що росіяни, які потрапили в полон, вже давно написали й зателефонували своїм рідним.

На думку підписантів, ставлення до полонених ворогів “має мати розумні межі”. Тож вони закликають призупинити надання російським військовополоненим права на телефонний зв’язок, поки росія не забезпечить таку можливість для українських захисників:

“Подальша можливість у полонених ворогів зв’язатися з рідними має залежати від політики РФ, яка ведеться стосовно наших захисників”.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено