Івано-Франківськ

Суд визнав неправдивою інформацію про те, що єпископа УПЦ МП Никиту “заскочили” з неповнолітнім

Видання тепер повинне компенсувати моральну шкоду.

webp large 3 scaled

Шевченківський районний суд Києва визнав неправдивою інформацію про те, що єпископа Української православної церкви московського патріархату Никиту «заскочили в момент фізичної близькості» з неповнолітнім.

Про це йдеться в рішенні суду за 2 квітня. У ньому не вказується імен Никити (Сторожука), проте це випливає з опису справи, передає “Громадське“.

Про єпископа та неповнолітнього першими написали видання «Лівий берег» та його шеф-редакторка Соня Кошкіна. Вони повинні компенсувати моральну шкоду.

“Так, за рішенням суду видавничий дім «Лівий берег» повинен сплатити єпископу 10 тисяч і відшкодувати судовий збір розміром 2232 гривні. Водночас Соня Кошкіна за завдану моральну шкоду має компенсувати Никиті 20 тисяч гривень і сплатити судовий збір — 2481 гривню”, – йдеться у повідомленні ЗМІ.

Крім того, «Лівий берег» та особисто Кошкіна зобов’язані спростувати поширену інформацію не пізніше ніж через 15 днів з дня набрання рішенням суду законної сили.

Нагадаємо, раніше єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита повідомив про звернення до суду у зв’язку із “наклепом, який поширив «Лівий берег» та низка інших ЗМІ”.

Йдеться про публікації, в який заявляли, що Никиту «заскочили в момент фізичної близькості» з 17-річним хлопцем, який співає в місцевому хорі. Були також опубліковані фотографії, де хлопець стоїть у спідньому біля стіни, піднявши руки догори.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено