Івано-Франківськ

Данія виділила гроші, щоб придбати зброю для ЗСУ в українських виробників

Це перше і поки що безпрецедентне рішення.

20240418153917 9004 1024x576 1 scaled

Данія виділила новий пакет допомоги Україні, частину грошей витратять на зброю для ЗСУ, яку вироблятимуть українські компанії, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише ПІК.

“В пакеті закладено 200 млн данських крон ($28,5 млн) на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників”, – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що це перше і поки що безпрецедентне рішення, коли вироби військового призначення для Сил оборони закуповуються в українських виробників за кошти іншої держави.

За його словами, український бюджет не може завантажити виробників замовленнями на повну. Адже спроможність українського ОПК становить близько 20 млрд $. Водночас Україна має лише 6 млрд $ на закупівлю озброєння.

“Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні – бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту. Оптимальний вихід з цієї ситуації – переконати партнерів, що готові купувати зброю для України, робити це тут. Українські зброярі спроможні виробити набагато більше зброї, саме тієї зброї, що потрібна нашим військовим”, – додав Олександр Камишін.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено