Івано-Франківськ

На Прикарпатті викрили наркоторговця, який хотів стати “смотрящим” за областю (ФОТО)

Правоохоронці затримали його у власному помешканні.

437859968 843521607816571 7184248861586789334 n scaled

СБУ викрила на Івано-Франківщині кримінального авторитета, який намагався поширити злочинний вплив на суспільне життя в регіоні.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише ПІК.

“Для цього він організував власне бандитське угрупування, членів якого змушував вчиняти злочини, пов’язані з насильством та наркоторгівлею. Також встановлено, що зловмисник брав участь у вирішенні конфліктів між представниками кримінального середовища та намагався встановити стосунки з «ворами в законі», щоб отримати статус “смотрящого”, – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, кримінальним ватажком виявився місцевий мешканець на прізвисько «Грузін», який спеціалізувався на вчиненні особливо тяжких злочинів.

Під час перебування в установі виконання покарань за стрілянину в центрі міста зловмисник перебрав на себе неформальну владу серед ув’язнених, до яких періодично застосовував фізичну силу.

Вийшовши на волю, він продовжував розхитували внутрішню обстановку в регіоні і щоразу намагався посилити свій вплив на криміногенну ситуацію.

Зловмиснику повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ▪ ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ▪ ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу, вчинені повторно або в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань);
  • ▪ ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зараз він знаходиться під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено