Івано-Франківськ

У Франківську проводять безкоштовні ІТ-курси для військових

Військовослужбовці та їх рідні можуть спробувати свої сили у розробці сайтів.

У Франківську проводять безкоштовні ІТ-курси для військових

У Франківську організували безкоштовні ІТ-курси для військових та членів їх родин. За минулий рік до курсів долучилися понад 100 людей. Про це йдеться у сюжеті ОТБ “Галичина”, пише ПІК.

“З початку повномасштабної війни ми не бачили великої цінності у платних курсах, тому вирішили зробити навчання безкоштовним. Метаю такої ініціативи є допомагати ветеранам, членам їх родин, рідним полеглих воїнів здобути ІТ-освіту й в перспективі знайти гідну роботу”, – розповідає Любомир Ходак, керівник проєкту “Відважна ІТ-освіта”. 

Студенти можуть самі обрати напрям навчання, наразі доступно 7 курсів, серед яких мова програмування, а також нетехнічні напрямки, наприклад, маркетинг. Перебуваючи у навчальних групах військові та їх родини краще соціалізуються. У одній групі можуть навчатися до 15 студентів.

Заняття проводять у доступному форматі, в Zoom-платформі, тобто ті студенти, які не з Франківська, можуть доєднуватися онлайн.

У майбутньому організатори проєкту планують створити спеціальні групи із менторами-військовими, щоб соціалізація захисників відбувалася ще ефективніше, адже бійцям простіше порозумітися одне з одними.

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено