Івано-Франківськ

Великодні свята та День міста: які заходи відбудуться в Івано-Франківську

З цієї нагоди в обласному центрі Прикарпаття запланували понад 70 заходів.

maxresdefault 1 scaled

У травні в Україні відзначають низку свят: 5 травня – Воскресіння Христове, 12 травня – День Матері. Окрім того, 7 травня – 362-річчя від заснування Івано-Франківська.

З цієї нагоди в обласному центрі запланували понад 70 заходів, під час яких відбудеться збір коштів на підтримку ЗСУ, розповідає ПІК.

Про це повідомила під час брифінгу в Івано-Франківській міській раді очільниця департаменту культури Надія Загурська. Серед основних заходів:

  • 01 – 03 травня           

Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження, перед святом Великодня, проведе ярмарок «Купуємо івано-франківське – даємо роботу іванофранківцям», де місцеві підприємці виставляють свою продукцію. 03 травня відбудеться вручення відзнак учасникам ярмарку.

  • 07 травня      

У день народження міста згадаємо Героїв, які віддали своє життя за Україну. Відбудеться панахида за мешканцями міста, які загинули в російсько-українській війні, вручення відзнак «Почесний громадянин міста Івано-Франківська» (посмертно) рідним полеглих захисників України.

  • 07 травня 

14:00 год. Цікаві  заходи  організує і проведе Комунальний Заклад «Дім воїна». У парку культури та відпочинку ім.Т. Шевченка відбудуться:

  • Культурно-спортивні активності для Захисників та Захисниць України (Фотозона “Мілітарі”).
  • Майстер-клас зі стрільби з лука за сприяння та підтримки Національного Олімпійського комітету України.
  • Фотозона, атракція та майстер-клас з культурного бугурту: мистецтво бою на мечах в середньовічному стилі.

Також, Комунальний Заклад «Дім воїна» організує на Вічевому майдані фотозони та цікаві майстер-класи.

  • 08 травня     

У Палаці Потоцьких пройде важлива і цікава подія  відкриття інтерактивного музею «Місто і зброя».

  • 09 травня 

17:00 год. До відзначення 362 річниці Дня міста Івано-Франківська, в Івано-Франківському національному  академічному  драматичному  театрі  ім. І. Франка відбудеться вистава «Сто тисяч» –  постановка комедії Івана Карпенка-Карого Київського театру на Подолі (кер.Богдан Бенюк). Придбати запрошення можна у касах театру за мінімальний донат від 200 грн. На вилучені кошти будуть придбані дрони для полку Національної Гвардії.

  • 10 травня      

З нагоди свята Матері, Департаментом культури, за підтримки міського голови, проведуть благодійний вечір-вшанування матерів полеглих Героїв. У мистецькій програмі візьмуть участь вокальний гурт «АДОРО» та солістка обласної філармонії Оксана Романюк.

  • 11 травня 

10.00 год. З нагоди відзначення Дня міста вже стало традиційним проведення Велопробігу. Тож, цьогоріч, любителі велоспорту будуть стартувати із Вовчинецької гори. Це благодійна акція, кошти від якої підуть на підтримку ЗСУ. Реєстрація у марафоні обов’язкова за донат. Кошти підуть на підтримку ЗСУ (організатор – Департамент молодіжної політики та спорту).

  • 12 травня 

14.00 -18.00. Як для дітей, так і для дорослих буде цікавим подивитися образи матері, які відтворить Театр живих скульптур (місце проведення – перехрестя вулиць Незалежності та Шухевича ( Стометрівка, організатор – Департамент освіти та науки). Захід благодійний.

Окрім того, буде ще багато локальних культурних заходів, спрямованих на допомогу нашим захисникам:

  • 08 травня 

12.00 год. Департамент молодіжної політики та спорту проведе акцію «Волонтерський Івано-Франківськ». Всі бажаючі можуть долучитися до плетіння маскувальних сіток, створення листівок для військових. Акція відбудеться в  Молодіжному  центрі  “Рух” (вул.Чорновола, 128).

В управлінні охорони здоров’я відбудеться важлива подія –  відкриття реабілітаційного майданчика в КНП «ЦМКЛ ІФМР» по вул. Мазепи, 114.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено