Івано-Франківськ

Фейкова допомога: прикарпатка втратила понад 30 тисяч гривень

Шахраї створюють оманливі повідомлення про можливість отримання грошової допомоги в межах програм єПідтримки, єДопомога, допомога від ООН та благодійних фондів.


shahrayi scaled

До поліцейських звернулась 42-річна мешканка Гвіздецької територіальної громади, яка повідомила, що потерпіла від шахраїв.

Як з’ясували поліцейські заявниця отримала повідомлення в соціальній мережі про грошову допомогу, яке начебто надає міжнародна благодійна організація. Жінка перейшла за посиланням, ввела персональні та банківські дані. Утім жодної допомоги так і не отримала. Що це було фішигнове посилання, потерпіла зрозуміла коли з її рахунку аферисти зняли 32 000 гривень.

Поліцейські наголошують:

  • якщо Вам пропонують отримати грошову допомогу через чат-бот, ввівши персональні дані платіжних карток – це шахрайська схема;
  • не переходьте за посиланнями, які надходять Вам у повідомленнях, чи розміщені на сторінках у соцмережах;
  • отримуйте інформацію лише з офіційних джерел. Якщо оформляли допомогу, очікуйте сповіщення про нарахування в застосунку вашого банку або на порталі застосунку Дія;
  • якщо для отримання допомоги потрібно сплатити державне мито – це також шахрайська схема, оскільки під час отримання допомоги державне мито не сплачується.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено