Івано-Франківськ

В Україні у 20 разів зросла захворюваність на небезпечну хворобу серед дітей: подробиці

Зазначається, що на кашлюк хворіють невакциновані діти.

t 1 hand 1200 636mm 7

В Україні реєструють підвищену захворюваність на небезпечну хворобу серед дітей – кашлюк. У першому кварталі цього року зафіксували 587 випадків хвороби. У порівнянні з 2023-м захворюваність зросла у 20 разів.

Про це у сюжеті ТСН заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ПІК.

“Зараз реєструємо підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей. У першому кварталі 2024-го зафіксовано 587 випадків кашлюка. Якщо подивитися на перший квартал 2023-го, то таких випадків було 17”, – наголосив Ляшко.

Міністр охорони здоров’я нагадав, що проти кашлюка потрібно зробити чотири щеплення у дитячому віці. Саме тому Ляшко закликає батьків перевірити календар щеплень.

Часто батьки плутають кашлюк із застудою. Однак для кашлюка характерний сильний спазматичний кашель зі свистом, який триває понад 2 тижні. Кашлюк – дуже виснажлива хвороба, особливо серед малюків. У них захворювання може викликати тимчасову зупинку дихання. Легше переносять недугу старші діти та дорослі.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що наразі в Україні найкраща ситуація щодо охоплення вакцинацією проти кору, краснухи та паротиту.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено