Івано-Франківськ

Як пити Baileys: секрети дегустації ірландського вершкового лікеру

Щоб відчути всю повноту смаку та аромату Baileys, треба знати, як його правильно пити.

beilis scaled

Кремовий лікер Baileys – це унікальний напій, який свого часу зробив революцію на ринку алкоголя. Він має м’який смак та невисоку міцність 17% об. Крім того, лікер Бейліс відрізняється великим вмістом цукру, але попри це, його не можна назвати занадто солодким. Рецептура напою ідеально збалансована.

Час подавання

Солодкі лікери не подаються разом з основними стравами, бо вони погано поєднуються з м’ясом, рибою та салатами. Такі напої містять велику кількість калорій, тому не подаються перед їжею як аперитив. Це ідеальний дижестив, тобто напій наприкінці вечері. Baileys п’ють невеликими ковтками, щоб відчути всі ноти смаку.

Бокали

Посуд залежить від того, в якому вигляді буде подаватися лікер – у чистому або розбавленому. У першому разі підійдуть спеціальні лікерні чарки на тонкій ніжці. Вони містять 25-30 мл напою. Якщо лікер буде подаватися з льодом або з додаванням інших напоїв, слід скористатися бокалами більшого об’єму. Підійде посуд для вина, мартіні та віскі.

Ідеальна температура

Baileys не треба охолоджувати. Ідеальна температура для подавання – 18-20 градусів. Попередньо можна охолодити чарки. Також до лікеру можна додати пару кубиків льоду.

З чим пити Baileys

Лікер п’ють у чистому вигляді. Можна додати натертий шоколад або какао. Але при такому подавання Baileys може здатися занадто міцним. Це можна виправити наступними способами:

  1. Лід – він робить лікер не таким солодким та міцним. До того ж пара кубиків льоду дозволяє освіжитися. Чудовий варіант для спекотного літнього дня.
  2. З кавою, какао, гарячим шоколадом – таке поєднання вважається еталонним. При такому подаванні Baileys замінює цукор. Він додасть солодощі та змінить смак гарячого напою накраще.
  3. З горілкою, джином, віскі та ромом – це поєднання для коктейлів. Велике різноманіття рецептів дозволяє підібрати варіант з ідеальною міцністю та смаком.

Кремовий лікер погано поєднується з газованими напоями та соками з високою кислотністю: апельсиновим, вишневим, яблучним тощо. Baileys використовують у кулінарії. Лікер додають до випічки. Він надає їй цікавий солодкий смак з алкогольними нотами.

Гастрономічна пара

Солодкий лікер подають тільки з десертами. Як зазначалося вище, він не поєднується з основними стравами. Як гастрономічне поєднання можна подавати наступні пригощання:

  1. зефір – його можна полити шоколадом;
  2. морозиво – підійде класичний пломбір, шоколадне або з ароматичними добавками, до нього можна додати небагато Baileys;
  3. тірамісу – ідеальна гастрономічна пара для вершкового лікеру;
  4. фруктові салати – підійдуть мікси з полуниці, банана, персика, винограду, груші, абрикосу, їх можна заправити йогуртом або вершками.

З лікером можна подати творог, шоколад, печиво, горіхи. При цьому необхідно відмовитися від цитрусових, риби, морепродуктів.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено