Івано-Франківськ

У Франківську суд закрив справу щодо бездіяльності директорки ліцею під час булінгу

На суді директорка Івано-Франківського ліцею №4 Ірина Гаврилюк свою провину заперечувала.

У Франківську суд закрив справу щодо бездіяльності директорки ліцею під час булінгу

У понеділок, 29 квітня Івано-Франківський міський суд закрив справу щодо директорки ліцею № 4 Ірини Гаврилюк, яку звинувачували в бездіяльності під час булінгу учня Єреми Крайника, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Пані Ірина розповідає, що відреагувала на прохання матері учня Оксани Крайник про зустріч й обговорення проблеми.

“20 лютого мама мене просила про зустріч, і ми домовилися на 22 лютого. 22 скликали комісію і повідомили поліцейського. Тобто ніякого порушення не було”, — каже директорка.

Захисниця відповідачки Зоряна Івасишин вказала на помилку в протоколі поліції.

“У протоколі зазначена дата — 1 березня. Виходячи з того, що ми маємо повідомити (про факт булінгу — ред.) протягом 24 годин, тоді подія мала б відбутися 29 лютого. 29 у нас ніякої події не відбулося. Тому незрозуміло, чому поліцейські подумали, що порушення вчинене саме 1 березня”, — пояснює свою позицію адвокатка Зоряна Івасишин.

Зважаючи на помилку у протоколі, суд закрив справу.

“Суд, заслухавши думку сторін, провадження у справі закриває через відсутність у діях особи, яка притягається до відповідальності, складу правопорушення відповідно до обставин, що зазначені в протоколі”, — оголосив суддя Дмитро Романчук.

Мама учня шостого класу ліцею № 4 Оксана Крайник розповідає, що булінг сина почався з переписки в груповому чаті у Viber від 14 лютого. Після цього, каже жінка, школярі продовжили знущатися з дитини 19 лютого вже у ліцеї.

Директорка ліцею № 4 Ірина Гаврилюк вважає, що в чаті Viber між учнями відбувся конфлікт, а не булінг, адже вся розмова тривала приблизно пів години. З її слів, не було систематичності. Тому, каже Ірина Гаврилюк, поліцейські склали протокол незаконно.

Оксана Крайник заперечує слова директорки й каже, що факт булінгу визнали й поліція, і департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Наразі жінка звернулася до дирекції ліцею з проханням перевести дитину на домашню форму навчання щонайменше на місяць, доки ситуація з булінгом не владнається.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено