Щоб смачно запекти м’ясо у духовці на Великдень і воно було соковитим, не треба докладати багато зусиль. В першу чергу – правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою.
Друге правило – правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило – запікайте свинину в рукаві. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua
Інгредієнти
- м’ясо свинини (ошийок, корейка, передній та задній окіст) – 1 кг,
- сіль – 15 г,
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
- часник – 8 зубчиків,
- олія – 1 ст. л.
Як приготувати
М’ясо помийте та обсушіть паперовими рушниками. Добре натріть сіллю, перцем та давленим часником, перекладіть у посуд. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодному місці на 6 або більше годин. А ще краще на добу. М’ясо змастіть олією та викладіть в рукав для запікання.
Розігрійте духовку до 180°C, запікайте м’ясо 1 годину 45 хвилин. Перевірити, чи пропеклось м’ясо, можна за допомогою вилки. Проткніть нею свинину. Якщо виходить прозорий сік, то м’ясо готове.
Дістаньте готове м’ясо з рукава та полийте соком, який утворився під час запікання. Коли м’ясо охолоне, обгорніть пергаментом. Перед подачею нарізайте поперек волокон.
Читайте також у ПІК:
- Масований удар по Україні на Великдень неможна виключати – Повітряні Сили
- Як пофарбувати яйця на Великдень в домашніх умовах: корисні поради
- Скільки яєць можна з’їсти на Великдень, щоб не переїдати
- Смак та аромат паски, який нагадує рідний дім: 25 рецептів з Івано-Франківщини та світу