Івано-Франківськ

Прикарпатцям розповіли, які хвороби викликає вживання алкоголю

Щороку через вживання алкоголю гине близько 3 мільйонів людей у світі.

yak pozbutisya alkogolizmu scaled

Щороку через вживання алкоголю гине близько 3 мільйонів людей у світі. Алкоголь викликає залежність та вражає життєво важливі органи й системи, у тому числі серце та кровоносні судини.

Вживання алкоголю може провокувати хвороби серцево-судинної системи, пише ПІК з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зокрема, це артеріальна гіпертензія та фібриляція передсердь.

“Регулярне вживання високих доз алкоголю призводить до підвищення артеріального тиску. Спочатку людина зазвичай навіть не здогадується про це. З часом гіпертензія призводить до ураження серця, судин, нирок, сітківки ока, головного мозку, підвищує ризик розвитку інсульту, інфаркту міокарда та смерті внаслідок них”, – йдеться у повідомленні.

Навіть одноразові великі дози алкоголю призводять до ураження серцевого м’яза й розвитку порушення серцевого ритму. При цьому серце не перекачує достатню кількість крові до тіла людини, внаслідок чого зʼявляється втома, запаморочення, задишка, біль у грудях, «тріпотіння» серця. Таке часто трапляється у молодих людей після вживання алкоголю.

Алкогольна кардіоміопатія – це ураженням серцевого м’яза, внаслідок якого серце не може ефективно працювати і недостатньо качає кров. Це проявляється задишкою, утрудненим диханням в положенні лежачи, задишкою під час сну, серцебиттям, епізодами непритомності. У важких випадках розвивається застійна серцева недостатність.  Якщо людина і далі вживає алкоголь, вона може померти.

Важливо! Немає безпечної дози алкоголю. Навіть невелика його доза шкодить здоров’ю”, – додали фахівці.

Прикарпатцям радять збалансовано харчуватися, займатися спортом не курити та відмовитися від алкоголю або скоротити його вживання.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено