Івано-Франківськ

Декілька практичних порад, як вибрати прикраси з золота

До купівлі золотих прикрас потрібно підходити ґрунтовно, щоб не купити натрапити на неякісний товар.

3au3g3enl1gn4yvw2ubsesh60gswqj3p

Сьогодні заходячи в ювелірний магазин розбігаються очі від великої кількості асортименту. Ювелірних виробів на вітринах настільки багато, що можна розгубитися від їх кількості та блиску. Але найперше погляд падає на золоті прикраси https://oniks.ua/ua/categories/zolotie-ukrasheniya, оскільки золото є одним із дорогоцінних і рідкісних металів на планеті.

Але золото також є ще й одним із найдорожчих металів, тому до покупки золотих прикрас потрібно підходити ґрунтовно, щоб не купити неякісний товар. 

Важливо знати, як правильно вибрати золоті прикраси, щоб не переплачувати і при цьому радіти оригінальному виробу. Адже дуже багато при виборі золотої прикраси віддається особистим уподобанням, а потім уже характеристикам виробів із золота.

ПРОБА ЗОЛОТА

Щоб вибрати найкращу ювелірну прикрасу для себе, спочатку варто звернути увагу на пробу золота, це найголовніша інформація про виріб із золота.

Проба золота вказує на те, скільки саме даного дорогоцінного металу у виробі. Наприклад, якщо написано, золото 585 проби – це означає, що прикраса на 58,5% чистого золота. Зверніть увагу, чим нижча проба золота, тим виріб дешевший, а чим вищий, тим він тендітніший.

Є чотири види проб золота:

  • Золото 750 проби має сонячно жовтий відтінок, найкраще підходить для обручок.
  • Золото 585 проби найчастіше використовується для всіх ювелірних виробів. Найбільш ходова проба, тому що виріб в міру м’який і твердий за рахунок інших металів. Мідь надає такому золоту рожевого відтінку.
  • Золото 375 проби дуже дешеве, а 333 проби вже є біжутерією.

БІРКА

Бірка, це також дуже важливо. При виборі золотих прикрас бирку вважають паспортом виробів. На бирці Ви зможете знайти всю необхідну інформацію, яка б могла Вас зацікавити.

Особливого значення потрібно надати зовнішньому вигляду ярлика. Зазвичай бирка виготовляється із досить щільного білого паперу з отвором для нитки, що з’єднує сам ярлик із прикрасою.

Крім того, кожна бирка має бути опломбована. На пломбі Ви обов’язково можете побачити відбиток підприємства виробника.

КОЛІР

Золото може бути різних кольорів, а не лише звичного золотого кольору. Все залежить від інших металів, що входять до складу золотої прикраси. Якщо це мідь, то золота прикраса буде з рожевим або червонуватим відтінком, якщо у складі багато срібла, то прикраса буде переважно жовтим відтінком.

Найціннішими, найнадійнішими та найдорожчими є вироби з білого золота. Білий колір золото набуває за рахунок суміші з платиною, нікелем чи паладієм.

Найрідкіснішим є чорне золото, але при цьому воно є і найдорожчим. Вироби з чорного золота найкращі та довговічніші, не кожен ювелірний магазин може представити такі вироби.

ПОВЕРХНЯ ВИРОБУ

При виборі гладких ювелірних прикрас перше на що потрібно звернути увагу – це їхня поверхня, яку потрібно перевірити як зовні, так й всередині. На гладкому виробі не повинно бути подряпин чи вм’ятин, воно має бути добре відполіроване.

Якщо Вам подобається носити матові золоті прикраси, насамперед оцініть наскільки рівномірно матове покриття. Чи добре зроблена шорсткість, чи має вона бархатистий вигляд.

РОЗМІР ВИРОБУ

Іноді розмір виробу навіть важливіший, ніж проба або інші характеристики. Золоті прикраси повинні гармоніювати з красою тіла, а не виділятися і безглуздо виглядати.

Також дуже важливо підбирати ланцюжки по довжині, а кільця – за розміром пальця, адже чим краще підібрано прикрасу, тим краще Ваш зовнішній вигляд і там менше незручностей Вам завдає носіння таких виробів.

Визначтеся з розміром прикрас заздалегідь до покупки, оскільки ювелірні вироби не підлягають поверненню та обміну. При виборі кілець, не полінуйтеся, перевірте який у Вас розмір по кільцях для примірки. Навіть якщо ви впевнені в тому який у Вас розмір кільця, перевірте ще раз, зайвим не буде.

СТИЛЬ ВИРОБУ

Не варто забувати про стиль. Потрібно звертати увагу на те, як золоті прикраси поєднуються між собою.

Звертаючи увагу на дизайн золотих прикрас, Ви обов’язково зможете підібрати собі щось на свій смак, навіть якщо прикраси будуть не з одного комплекту чи лінійки.

ЗАСТІБКИ 

Багато золотих прикрас оснащені застібками. Вони бувають різними, але найголовніше – вони повинні бути міцними та зручними у використанні.

Якщо у виробу надійний замок, то менше ризиків, що станеться поломка або прикраса просто випаде. Дуже важливо, щоб застібка не відкривалася сама по собі, а бажано, щоб був запобіжник від нещасних випадків.

Використовуючи ці поради Ви з легкістю зможете підібрати найкращу золоту прикрасу і не помилитися у виборі. А допоможе у цьому інтернет-магазин «Онікс».

62df5001391cc4cb35c0e31e51d07b16

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено