Івано-Франківськ

Зачіска бокс проти напівбоксу: відмінності та переваги

Обидва види популярні не лише серед спортсменів, а й серед акторів та музикантів.

Вибір зачіски часто зупиняється на варіантах боксу й напівбоксу. Серед чоловіків, клієнтів барбершопів іноді виникають суперечки щодо переваг кожної з них. Прийняти остаточне рішення допомагає людина, яка знається на особливостях стрижок.

uz9RRHURBy4drdij_5UAs3XFdI39TNEhyHa_rMnhHb9qsQm-DfOEwvIzDOV1Kyaz8g6uuA1DjwO-eJiwm__0XEwX5vK67_M1YLG6lu8fKXW8V60ldehUULySf_braLz3DWYL_3ig47MvgwFlXnKYsLU

Джерело: lumberjack.style

Консультацію з цього приводу готові надати барбери Lumberjack. Тут завжди зрозуміють прагнення чоловіка заявити про себе як про спортивну й мужню людину та професійно виконають кращу для вас зачіску.

Огляд стрижки бокс та напівбокс

Спільними рисами стрижок є спортивний стиль, практичність, ілюстрація до образу впевненої в собі людини. Професійно виконана зачіска може змінити зовнішність, підкреслити мужність та чоловічу красу.

tZmB6fXd5dvR7TaBiOeOgLDqnSXwo7Ytr30PHu1KWxSzHBza9tGsYL1mMq15zk2v5WvwQp8NUWqWGVTP4vYhtzd9QJF4D6mx_8QnRYTBpl0sznz7UuypAV6gYG9neKCyDXmPxIR1kePZ6ZVqLTCymuE

Джерело: lumberjack.style

Стрижки бокс та напівбокс також дають змогу зробити риси обличчя виразнішими. Обидві вони короткі й дуже схожі, але відрізняються довжиною та лініями.

Для напівбокса характерні:

  • довжина волосся на маківці до 8 см;
  • наявність чубчика;
  • можливість обирати варіанти укладання й змінювати образ.

Зачіска бокс є ультракороткою. Волосся в районі скронь та потилиці зголене. Для неї також характерні акуратно окреслені контури, чіткі вертикальні лінії, і завдяки цьому зачіска має стильний та доглянутий вигляд.

Як зробити стрижку бокс?

Зачіска підходить для короткого волосся будь-якого типу. Виконується електричною машинкою, прямими ножицями, безпечною бритвою й гребенем. При цьому використовується техніка «на пальцях», коли зрізання волосся на потрібних ділянках робиться над пальцями.

Під час роботи волосся повинно бути сухим. Майстер її починає з області біля правої скроні, проходячи машинкою від початку росту волосся до скроневого виступу. Поступово стрижка переходить до зони потилиці та лівої скроні. Лінія волосся, вистрижена на потилиці, повинна бути чіткою.

V2MVvYjD8sCbP9Z9LHcRLX2qbTPeucxJGK6n18Ad4WRyZKBN7y8y20e09vSBfQsxol188Zajk7Gp8t4tDTt-QO0EYOc-63m-y2TKAktJ9wBdgNA_Jb59gnIcD7ET5zJOFqcm3IE549JpQ6T4-eAJBfc

Джерело: lumberjack.style

Волосся в тім’яній та верхньопотиличній зоні зрізають «на пальцях». Далі майстер виконує перехідну смугу, змінюючи машинку на ножиці й знов на машинку (вгорі). Волосся в зоні маківки не повинно бути довше 2 см.

Волосся-пушок прибирають машинкою або за допомогою безпечної бритви.

Напівбокс: вибір стилю залежно від довжини волосся

Вибрати зачіску за своїм уподобанням можна з різною довжиною волосся. Майстер Lumberjack стиль запропонує з урахуванням типу обличчя й волосся.

  1. Найбільш популярним вважається класичний варіант. В цьому випадку волосся на маківці повинно бути довжиною до 6 см. У нижній частині довжина залишається не більше 2.5 см, а на лінії переходу − не більше 3 см. Стрижка в цьому стилі робить риси обличчя гострішими та дещо агресивними.
  2. Напівбокс з чубчиком вважається клубною зачіскою. Для її формування волосся на маківці повинно мати велику (більшу ніж в класичному варіанті) довжину волосся на маківці. Вона потрібна для формування чубчика, а він може бути профільованим, зрізаним рівно або косо.
  3. Напівбокс без чубчика формується на довжині волосся, як в класичному варіанті. Відмінність полягає в відсутності чубчика. Стрижка підходить людям, які активно займаються спортом.
  4. Більш адаптованим до спортивних занять вважається напівбокс короткий. Волосся помітно вкорочене порівняно з класичним варіантом. Зачіска робить менш помітною недостатню густоту волосся.
  5. Створення зачіски напівбокс довгий можливе на помітно довгому волоссі. Характеризується плавним переходом від укороченої частини.
  6. Стиль мілітарі відзначається відсутністю потреби укладання. Довжина волосся на верхівці не повинна перевищувати 7 мм. На скроневій та потиличній області його зголюють.

Кожна стрижка виконується на професійному рівні.

Історія та культурне значення зачісок

Стрижка бокс вважається ілюстрацією еволюції зачісок від нульової довжини до великої, а потім − до середнього варіанту з акцентом на спортивному стилі. В різні часи вона була характерною для тих, хто відбував покарання, для військових. З минулого століття зачіска стала популярною серед професійних спортсменів. Це зумовлено зручністю під час інтенсивних тренувань та боксерських поєдинків.

Під час створення Континентальної Армії (XVIII ст.) новобранцям було заборонено мати довге волосся. Манера стрижки солдатів стала основою для нині відомої зачіски напівбокс. Вона здобула популярність завдяки простоті в догляді та ефектному вигляду. Нині це ознака спортивного образу життя.

Переваги та популярність бокс та напівбокс

Стрижки бокс та напівбокс популярні протягом тривалого часу і це зумовлено низкою особливостей.

5M4puKfAt6FftUfWrHqw6g7jCoNpIZt4Ha3nROlp1Ql7G5rvXR0Kk-Oe77voziSDEd0tsQd-ndloonbr2UrUEnergq3MrfObx2qtrcPrA0b91qWoTElIASb04DbgjWrTsfStGd04rl97wKIJFBLCB9U

Джерело: lumberjack.style

  1. Відсутня потреба в щоденному укладанні, а доглянутий вигляд досягається звичайним миттям голови.
  2. Стильний та бездоганний зовнішній вигляд завжди й при будь-якому типі волосся.
  3. Стрижки дають змогу зробити акцент на обличчі.
  4. Зачіски не мають вікових обмежень. Вони підходять хлопчикам 5-6 років, підліткам, зрілим чоловікам та дідусям.
  5. Це універсальний варіант. Підходять власникам темного і світлого волосся.

Обидва види популярні не лише серед спортсменів, а й серед акторів та музикантів.

Кому підходять і хто повинен уникати стрижки?

Зачіска бокс підходить для чоловіків з неслухняним волоссям, оскільки не потребує щоденного укладання.

Відмовитись від неї рекомендується чоловікам з кучерями, щоб не здаватись людиною неакуратною й недоглянутою. Також слід відмовитись від такої зачіски тим, хто має асиметричні риси обличчя.

Напівбокс гармонійно підкреслить риси обличчя овального типу.

З допомогою градуювання різної довжини можна кругле обличчя візуально видовжити.

Обличчю квадратного типу стрижка надасть м’якшої форми.

Стрижка напівбокс найбільше підходить власникам густого й прямого волосся.

Професійні поради щодо вибору зачіски нададуть в Lumberjack.

Вибір від професіоналів у барбершопі

В салоні Lumberjack ви отримаєте зачіску, де волосся не заважатиме й не спадатиме на обличчя. Тут буде надано консультацію, справді дружні поради щодо вибору стильної зачіски та виконано її на професійному рівні.

Варто знайти час, щоб завітати до нашого барбершопа.

FAQ

  • Чим відрізняється стрижка напівбокс та бокс?

Зачіска бокс є ультракороткою, а для напівбокса характерне довге (до 8 см) волосся на маківці.

  • Кому не підійде напівбокс?

Напівбокс не рекомендується чоловікам з худорлявим і подовженим обличчям.

  • Кому підійде стрижка під бокс?

Стрижка найкраще підходить для власників прямого волосся та великих рис обличчя.

  • Який вигляд має стрижка під бокс?

Це відкрита стрижка, і в ній немає нічого зайвого, обличчя не закривається.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено