Івано-Франківськ

Стало відомо, на що варто звертати увагу при виборі іграшки для дитини

Ознайомтесь з обов’язковою інформацією про товар, щоб впевнитись в його безпечності.

Стало відомо, на що варто звертати увагу при виборі іграшки для дитини

Дитячі іграшки м’які та дитячі іграшки гумові надувні, внесені до переліку товарів належної якості, що не підлягають обміну або поверненню. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише ПІК.

При купівлі іграшки в магазині або на ринку рекомендують звернути увагу на наявність такої інформації:

  • артикул / штрих-код іграшки (або інший елемент для відстеження);
  • знак відповідності технічним регламентам у формі незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника;
  • назва та адреса виробника (у тому числі – дозволяється англійською мовою на пакуванні);
  • назва та адреса імпортера /уповноваженого представника;
  • дата виготовлення (у форматі «місяць-рік»);
  • термін придатності;
  • графічний попереджувальний символ позначення віку у вигляді кола, в якому намальований контур обличчя та вказана вікова група.

“Цей символ являє собою окружність та перехресну риску, що мають бути червоними на білому фоні, а віковий діапазон (0-3) та обличчя повинні – чорними. Розмір символу не повинен бути меншим у діаметрі за 10 мм. Наявність символу попередження щодо віку є недостатньою – він повинен супроводжуватися короткою вказівкою на конкретну небезпеку, якщо така іграшка використовується дітьми віком молодше 36 місяців”, – йдеться у повідомленні.

Фраза «Детальну тех. інформацію див. на диспенсері (дисплеї) / в інструкції». До іграшки обов’язково додається інструкція з експлуатації, схема користування, які надруковані на упаковці, на окремому листі або у вигляді брошури.

В інструкції, схемі по користуванню іграшками, іграми або на споживчій упаковці повинні бути вказані правила та види обробки іграшок – (миття, чищення, дезінфекція та їх утилізація в разі потреби).

Відповідальність за якість та безпечність іграшок несе суб’єкт господарювання. Державний нагляд (контроль) в даній сфері здійснює Держпродспоживслужба та її територіальні органи.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено