Івано-Франківськ

Важливо для національної безпеки: ректор ІФНТУНГ розповів про нову освітню програму

Всі, хто долучиться до освітньої програми стануть спеціалістами у сфері енергетики, але з відповідним нахилом.

3 5 scaled

Під час зустрічі із засобами масової інформації ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик розповів про нову освітню програму, яка зараз проходить ліцензування у Міністерстві освіти і науки України, – “Національна безпека у сфері критичної енергетичної інфраструктури”, повідомляє ПІК.

“Ми зрозуміли які проблеми є сьогодні, прийняли рішення й зробили певні кроки по ліцензування нової освітньої програми і вирішили рухатися в цій сфері діяльності. Мова йде про критичну та енергетичну інфраструктури. Для неї необіхідні фахівці. Як університет, в якому є кафедра військової підготовки, маючи певну компетенцію та досвід в енергетичній інфраструктурі, маючи ще в партнерстві певних колег в питаннях національної безпеки, ми подалися на ліцензування і чекаємо платний набір”, – каже Ігор Чудик.

2 6 scaled

Відзначимо, що це перша така освітня програма в Україні і її відкриють саме в технічному виші, що є вкрай важливо для національної безпеки держави.

“Всі, хто долучиться до освітньої програми стануть спеціалістами у сфері енергетики, але з відповідним нахилом, повʼязаним із захистом працездатності, швидкого відновлення та можливістю прийняття відповідних рішень”, – інформує ректор ІФНТУНГ.

Це тільки один із пріоритетних напрямків, над якими у цей надскладний для України час працює ректорат університету, щоб освіта й наука ІФНТУНГ слугувала становленню енергетичної незалежності України й сталого розвитку енергетики Європи.

“Проблематика енергетики є другою, після війської, але вони повʼязані між собою. Проблема неймовірно глибинна. Ми звернули увагу на основні аспекти пройденого, тому ми хочемо донести до слухача, українця, щоб без енергетики – не буде нормального функціонування країни, економіки. Потрібні кадри, висококваліфіковані. І в нашому університеті можна їх виховувати. Паралельно залучаючи до цього військових, які дозволять правильно прийняти рішення й захисти той чи інший енергетичний обʼєкт”, – додав Ігор Чудик.

DSC 0166 scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено