Івано-Франківськ

У Городенці освятили Ротонду Матері Божої та нову секцію Алеї Героїв (ФОТО)

В місті також вшанували пам'ять полеглих воїнів.

У Городенці освятили Ротонду Матері Божої та нову секцію Алеї Героїв (ФОТО)

На День Героїв, 23 травня у Городенці освятили Ротонду Матері Божої та нову секцію Алеї захисникам, які віддали свої життя боронячи волю і незалежність України. Про це повідомив мер міста Богдан Кобилянський, пише ПІК.

“Бережімо світлу пам’ять про подвиг загиблих героїв, не забуваймо молитися про душі загиблих захисників та захисниць. Хай вічною буде пам’ять про славних синів Городенківщини! Слава кожному і кожній, хто зараз стоїть у бою за нашу державу! Слава Україні! Героям Слава!”, – написав він.
Городенківська земля поклала на вівтар Свободи, Гідності і Незалежності життя 71 героя, які викарбувані тут та у наших із вами серцях. Заупокійну панахиду на Алеї Героїв відправили священнослужителі, отці-декани Ігор Левицький, Богдан Мороз, Василь Скрипка й Тарас Іванюк та отець Микола Вонсуль окропили Ротонду Матері Божої та світлини героїв нової секції Алеї Героїв свяченою водою.
Довідково: 23 травня в Україні відзначають День Героїв — борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України. Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни.
Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено