Івано-Франківськ

В обленерго відповіли, чи вимикають світло у Буковелі та великих ТЦ у Франківську

Після введення графіків погодинних вимкнень, у прикарпатців виникає чимало запитань, що стосуються знеструмлень.

34 main v1665730018

У Прикарпаттяобленерго відповіли на поширені питання прикарпатців, зокрема, чому в Івано-Франківську не вимикають великі торгові центри, та чи діють відключення у Буковелі, передає ПІК.

В обленерго запевняють, що у таких великих торгових центрах Івано-Франківська як Велес, Арсен, Епіцентр також застосовуються графіки погодинних вимкнень.

“Якщо, до прикладу, у Велесі є світло, це означає, що ТЦ перейшов на роботу власних генераторів, за рахунок чого продовжує працювати. Вимкнення можливо навіть не помітити, якщо автоматика закладу одразу переключається на резервне живлення”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується Арсену та Епіцентру, там ситуація дещо інша, кажуть в обленерго.

“Наразі в обласному центрі триває реконструкція підстанції в районі Каскаду та Хоткевича, тож тимчасово, до завершення ремонтних робіт, Арсен та Епіцентр під’єднали до іншої розподільчої підстанції, що забезпечує електропостачанням екстрену медичну допомогу та Водоекотехпром (критичну інфраструктуру). Тому ці торгові центри з 20 травня вимикаються ручною чергою 6.1”, – йдеться у повідомленні.

Чи підпадає під ГПВ Буковель?

Буковель за вказівками АТ «Прикарпаттяобленерго» проводить обмеження, які підприємство контролює засобами телевимірювання.

“Це один з найдисциплінованіших споживачів, що чітко виконує розпорядження. Окрім цього, Буковель на 100% забезпечений власними джерелами резервного живлення та має генератори великої потужності, що застосовує у час ГПВ”, – кажуть в обленерго.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено