Івано-Франківськ

Якщо чоловік на вулиці не показав поліції документів, його можуть затримати, – голова Нацполіції

Приміром, чоловіка можуть затримати та доставити до ТЦК для уточнення даних.

99dd56de01f1c52709c3615d8bb6127688dd538e 1557237641 scaled

Голова Національної поліції України Іван Вигівський пояснив алгоритм дій поліцейських, якщо у чоловіків на вулиці будуть відсутні документи.

В інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, Вигівський зазначив, якщо, чоловік вийшов із дому без документів, а поліцейські попросили пред’явити їх, то їх дії залежатимуть від того, яких саме документів немає.

“Наприклад, у громадянина є документ, що посвідчує його особу, проте відсутній військово-обліковий документ. В такому випадку поліцейський документує цей факт, після чого з метою надання правової оцінки діям особи матеріали надсилає до ТЦК та СП”, – сказав голова Нацполіції.

При цьому він наголосив, що цей алгоритм працює в разі, якщо звернення ТЦК і СП до підрозділу поліції про доставлення саме цієї людини не надходило.

“Інший випадок: якщо до підрозділу поліції в установленому порядку від ТЦК та СП надходило звернення щодо цієї особи, тоді у поліцейського виникає право на здійснення адміністративного затримання та доставлення її до відповідного ТЦК та СП”, – пояснив Вигівський.

Він також зазначив: “А якщо під час перевірки в особи відсутні військово-облікові документи та документи, що посвідчують особу, поліцейський може здійснювати адміністративне затримання для встановлення особи”.

Глава Нацполіції уточнив, що в такому разі затримання може тривати не більше трьох годин.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено