Івано-Франківськ

Рецепт на вихідні: повітряні налисники та варіація начинок (ФОТО)

Замість молока можна використати сироватку, а до борошна додати крохмалю.

photo 2024 06 19 13 52 17 2 scaled

Загальні правила приготування

Спочатку для новачків – основний рецепт налисників. Або ж млинців – як хто собі називає тонкий корж, смажений на звичайній пательні. Для тіста просіяне борошно змішуємо зі щіпкою солі, цукром до смаку, додаємо сирі яйця і опісля – холодне або кімнатної температури молоко. Збиваємо вінчиком або блендером до однорідної сметаноподібної маси.  Розливаємо з черпачка на розігріту та змащену жиром пательню. Через 2 хв перевертаємо млинець для допікання.  

Традиційною начинкою для млинців є солодка сирна маса з родзинками, макова, варення, джеми і повидло.  Можна викласти на один бік налисника одну начинку, а на другий – іншу, скрутити трубочкою назустріч одна одній. Такі налисники асорті ефектно виглядають при поперечній нарізці.

Молоко успішно можна замінити сироваткою, що залишилася від відігрівання домашнього сира. Тоді до тіста треба додати більше яєць. 

photo 2024 06 19 13 52 17 scaled

Кольорова смакота

Тісто на млинці добре поєднується із порошком какао, буряковим соком і зеленим шпинатом. Лише уявіть, як ефектно на шоколадному налиснику виглядає сирна начинка з куркумою. 

По-різному так само й загортають млинці. Трубочки, трикутники – якось по-домашньому. А святковіше виглядає, коли на середину налисника покласти начинку і перев’язати, скажімо, пером зеленої цибулі. А солодкі – травинкою. 

До тіста можна додати соняшникове насіння, кунжут. При випіканні вони додадуть млинцю аромату.

А ще такий рецепт. Гарячий млинець викласти на склянку догори дном, підсушити 2 хв в мікрохвильовій печі. Вийде ніби мисочка, до якої підійде будь-яка начинка.

photo 2024 06 19 13 52 18 2 scaled

Ажурні млинці

Прикрасять святковий стіл ажурні налисники. Для їх приготування тістом наповнюють пластикову пляшку. В закрутці розпеченим на вогні шилом роблять отвори. І акуратно через них “малюють” на пательні візерунки. Випікають лише з одного боку. Акуратно скручують ще гарячими.

Для більшої хрумкості частину борошна можна замінити крохмалем. Такі ажурно-повітряні млинці подають без начинки – як окрасу. Ефектно виглядають налисники з ягодами. Можна створити справжні шедеври. 

photo 2024 06 19 13 55 02 scaled

Людмила Стражник. Фото авторки

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено