Івано-Франківськ

ФУТБОЛ. Іспанія – Франція: анонс матчу півфіналу Євро-2024

У Німеччині розпочинається півфінальна стадія футбольного чемпіонату Європи.

58241f762ed81b590b3ee32842055436 quality 70Xresize 1Xallow enlarge 0Xw 835Xh 0 scaled

Дев’ятого липня о 22 годині за київським часом у Мюнхені на «Альянц Арені» відбудеться перший півфінальний матч Євро-2024. За вихід у головний поєдинок турніру посперечаються збірні Іспанії та Франції.

Шлях до півфіналу

Збірна Іспанії – єдина команда на Євро-24, яка виграла усі п’ять матчів на шляху до півфіналу. Іспанці лідирують за кількістю забитих м’ячів (11), а до 1/4 фіналу вибили з турніру господарів чемпіонату Європи – збірну Німеччини.

Французи у чотирьох матчах із п’яти пішли з поля без пропущених голів. При цьому команда Дідьє Дешама не забила жодного м’яча з гри (2 автоголи та пенальті). У чвертьфіналі збірна Франції вибила з турніру португальців у серії пенальті.

Історія протистоянь

Це буде 36-та очна зустріч в історії протистояння команд. Іспанія здобула 16 перемог, трохи випередивши Францію, яка вигравала 13 разів. Сім матчів завершилися внічию.

Коментарі тренерів

Луїс де ла Фуенте, головний тренер збірної Іспанії:

Я впевнений, що всі мої гравці готові до півфіналу. Вони грають на дуже високому рівні. Мої гравці ненаситні. Я пишаюся тим, що треную таких футболістів. Я знаю багатьох із них багато років. Ми не можемо ставити під сумнів їхню гордість, якість і відданість справі. Вони мають можливість виграти турнір.

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції:

Проти Португалії був дуже напружений, завзятий матч. Підсумок міг бути будь-яким, навіть якщо наприкінці додаткового часу ми мали менше володіння м’ячем. Була й утома. Усе вирішують дрібні деталі, але я радий за команду. Хлопці виклалися на повну і спрямували результат на нашу користь. Ми у півфіналі, але це те, що не варто приймати як належне, навіть якщо останнім часом ми до цього звикли. Я вже тішився тим, що ми у чвертьфіналі. Тепер ми йдемо за перемогою.

Орієнтовні склади

Збірна Іспанії перед матчем втратила через дискваліфікацію захисників Дані Карвахаля та Робена Ле Норманна. А французи готуються до гри у повному складі.

  • Іспанія Унай Сімон; Навас, Начо, Ляпорт, Кукурелья; Ольмо, Родрі, Фабіан Руїс; Ямаль, Мората, Вільямс.
  • Франція. Меньян; Кунде, Саліба, Упамекано, Ернандес; Канте, Чуамені, Камавінга, Грізман; Коло-Муані, Мбаппе.

Прогноз на півфінал

Якщо виходити з рівня гри, продемонстрованого суперниками до очної битви, то безперечним фаворитом бачиться збірна Іспанії. «Фурія» грає у яскравий, інтенсивний та результативний футбол. А ось Франція – навпаки: ніби вичавлює з себе цей футбол по краплі.

Було б дуже справедливо і правильно, якби у підсумку перемогла команда де ла Фуенте. Проте футбол несправедливий. Як і все наше життя. Команда у Дешама – досвідченіша, зріліша, вправніша. До того ж їй вдалося підійти до півфіналу у всеозброєнні, тоді як «червоні» втратили відразу трьох гравців основи.

Враховуючи все вищевикладене, ризикнемо припустити, що у фінал пройде (або проповзе) саме Франція. За рахунок перемоги із мінімальним рахунком.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено