Івано-Франківськ

Чи справді графіки вимкнень світла в областях відрізняються: відповідь Прикарпаттяобленерго

По своїй енергетичній потужності усі області різні.

Чи справді графіки вимкнень світла в областях відрізняються: відповідь Прикарпаттяобленерго

Фахівці “Прикарпаттяобленерго” відповіли, чи справді графіки вимкнень світла у різних областях України відрізняються й від чого це залежить, пише ПІК.

“З недавнього часу, а саме вже більше місяця НЕК “Укренерго” спочатку в плані експерименту, а зараз це вже увійшло у нормальну практику, доводить не лімити в мегаватах до області, а кількість черг, яка має бути вимкнена. І це призводить до того, що в усіх областях одночасно застосовується однакова кількість черг”, – зазначив директор з управління активами Олег Сеник.

За його словами, говорити про те, що якась область вимикає більше чи менше, зараз неможна. Команди йдуть всюди однакові й всюди однаково їх виконують.

Також в обленерго відповіли, що  буде якщо не застосувати графіки вимкнень світла:

“Якщо не виключити електропостачання, то буде розбалансування в енергоситемі й Укренерго не дозволить системі завалитися через те, що хтось не здійснив вимкнення, тому введуть графіки аварійних вимкнень або спеціальні графіки вимкнень. Немає способу, окрім як обмежити споживання прийди до балансу, тому графіки треба дисципліновано виконувати”. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено