Івано-Франківськ

«Хімікати» для полів, утилізація свиней та неприємний запах: гендиректор Ґудвеллі Україна відповідає на незручні запитання (ВІДЕО)

Компанія “Ґудвеллі Україна” має дев’ять свинокомплексів на Прикарпатті та працює на ринку України 20 років.

k8 scaled

Генеральний директор агрокомпанії “Ґудвеллі Україна” Каспер Торуп-Вілладсен в авторській програмі ПІК “Відверто” з Оксаною Камінською розповів про оприскування полів хімікатами, утилізацію свиней та неприємний запах від свинокомплексів. 

Хімікати для полів

Як зазначила під час інтерв’ю ведуча, іноді у соцмережах з’являються коментарі від людей, що компанія  “Ґудвеллі Україна” начебто оприскує поля хімікатами, від чого у них болить голова, чи шлунок.

Гендиректор компанії каже, що це все міф.

“Всі наші засоби захисту рослин – сертифіковані. Все, що ми використовуємо на полях та інших місцях, відповідає стандартам. В Україні діють найвищі стандарти, яким тільки можна відповідати, і ми їх дотримуємося”, – відповів Каспер Торуп-Вілладсен.

Мертві свині

Іноді, трапляється так, що свині хворіють та помирають. Тоді їх доводиться утилізувати. Як розповів в інтерв’ю гендиректор компанії “Ґудвеллі Україна” існує два способи, як це зробити:

“У нас є два варіанти – спалити свиней. Це робиться у спеціальних утилізаторах для мертвих свиней. Вони облаштовані на фермі, щоб не вивозити їх з території. По-друге, у нас також є ферми, куди інші сертифіковані компанії забирають загиблі туші і утилізують їх. Все робиться відповідно до правил і норм та регулюється місцевими й регіональними ветеренарами”, – пояснює Каспер Торуп-Вілладсен.

Перекриття дороги та неприємний запах 

Близько двох років тому була ситуація, коли одна компанія хотіла побудувати нову ферму біля сіл Конюшки та Насташине. Люди були проти цього: перекрили дорогу і говорили про те, що після будівництва ферми буде неприємний запах, через свиней. Таким чином, компанії не дозволили цього зробити. Чи були у вас схожі випадки?, – запитала у Каспера Торупа-Вілладсена ведуча.

“За час моєї роботи у нас не було подібних ситуацій, адже ми проводимо багато розмов і обговорень з селянами, щоб переконатися, що вони розуміють, що саме відбувається та в чому полягає наш бізнес. Ми робимо це через розмови та зустрічі, а також через наших представників. Окрім того, у нас є соціальний фонд, тому ми щороку реалізуємо соціальні проєкти разом із селами. Ми приїжджаємо до них, щоб вони могли подати заявку на отримання коштів, щоб побудувати новий ігровий майданчик чи щось подібне. Це спосіб підвищити нашу соціальну відповідальність у селах”, – пояснює гендиректор “Ґудвеллі Україна”.

Детальніше дивіться у відео:

Окрім того, він також розповів:

  • Чому в агрокомпанії вирощують свиней саме з данськими генами?
  • Які зарплати отримують працівники компанії?
  • Енергетична нестабільність та брак кадрів: яка стратегія компанії в умовах війни?
  • Ментальність українців та одруження з данцями.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено