Івано-Франківськ

Отримали рекордну врожайність: у компанії “Гудвеллі” розповіли, як змінився ринок зернових

У 2023 році компанія "Гудвеллі Україна" отримала рекордну врожайність.

gp06cbkrqwsegorgdun3agcu8jym1s0t4d448pga

По багатьох культурах показники компанії перевищують рівень країни: озимий ячмінь – 6,64 т/га, озима пшениця – 7,4 т/га, ріпак – 4,48 т/га. , сої – 3,6 т/га, кукурудзи – понад 10 т/га

Про це розповів генеральний директор «Гудвеллі Україна» Каспер Торуп-Віладсен, пише ПІК.

За словами гендиректора компанії, врожай намагалися зібрати якомога раніше, тому зерно збирали трохи більш вологим.

“Перш за все, ми дуже залежали від дизпалива. Нам потрібно їздити по полях, тому паливо необхідне. Ланцюжки постачання дизельного палива були порушені, тому ми повинні були забезпечити наявність дизпалива в достатній кількості на весь сезон. І це було можливо, і нам вдалося це зробити. При цьому, як завжди, слідкували за погодою та тим, щоб вчасно вийти в поле. Саме цього року ми намагалися зібрати врожай якомога раніше. Ми не хотіли робити ставку на те, щоб почекати трохи довше, тому краще збирали зерно трохи більше вологим, ніж зазвичай, замість того, щоб просто чекати, поки все буде ідеально”, – зазначив Каспер Торуп-Віладсен.

На сезон 2023 року у компанії запланували досить великий обсяг посівів озимих. Загалом 59,5% засіяних посівів у цьому сезоні становлять озимі культури: озима пшениця, озимий ріпак та озимий ячмінь.

“Посівна у нас була гарна, справді гарний початок. У вересні, на початку жовтня у нас було досить багато дощів, тому друга частина посівної була досить пізньою. Але, на щастя, у нас була досить м’яка погода, тому посіви добре розвивалися за зиму”, – додав генеральний директор “Гудвеллі”.

У компанії розповідають, що продовжують зосереджуватися на звичайній сівозміні та нічого не змінювали у порівнянні з навколишніми виробниками.

“Ми й надалі будемо дотримуватися тієї сівозміни, яку ми робили раніше, зосередимося на п’яти культурах, як і робили протягом тривалого часу. Все для кормів. Протягом останніх років ми планували збільшити свою присутність у вирощуванні сої і замість того, щоб продавати її, будемо самі відтискати олію. У нас буде олія і жом, і все це використовуватиметься для корму для свиней”, – підкреслили у “Гудвеллі Україна”,

У компанії розповідають, що собівартість посівної кампанії буде дорожчати.

“І ярі, і озимі будуть дорожчими у вирощуванні. Ми бачимо, що зросла ціна на всі вихідні матеріали, в першу чергу на добрива та хімікати, тому, в цілому, виробляти принаймні в короткостроковій перспективі буде дорожче”, – зазначає Каспер Торуп-Віладсен.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено