Івано-Франківськ

Зустріч Зеленського з Трампом: основні заяви

Трамп зазначив, що він і Зеленський хочуть, щоб війна в Україні закінчилася справедливим миром. І це станеться в потрібний час.

9b43e9b219c73eebcec40ceadab400c0

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 27 вересня, зустрівся із експрезидентом США, кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом.

Перед початком зустрічі з українським лідером, кандидат від Республіканців відзначив, що для нього є важливим факт їх спільної зустрічі, пише ПІК із посиланням на ТСН.

“Я радий бачити його. Він пройшов через величезну кількість випробувань, які певне більшість й не проходили”, — сказав Трамп.

Після невеликого вступного слова ексглави США Зеленський заявив, що він разом з Трампом має “спільну точку зору, що війну в Україні потрібно зупинити”.

“Дякую за цю зустріч. Минуло 5 років від попередньої нашої зустрічі. Наразі існує дуже багато викликів в Україні, і я, звісно, хочу обговорити це з вами. Я вважаю, що ми маємо спільне бачення, що війна в Україні має зупинитися і Путін не може перемогти. Україна має перемогти і я хочу це обговорити з вами детально, наш план”, — сказав Зеленський під час зустрічі.

1194649 1 w 590

За словами Зеленського, наразі дуже важливо поділитися планами щодо посилення України. Президент додав, що в Україні розраховують на підтримку США.

Дональд Трамп повторив заяву про те, що може швидко припинити війну в Україні, якщо його оберуть.

Зі слів Трампа, він працюватиме над припиненням війни в Україні до того, як “вступить на посаду президента у січні”.

“У нас дуже хороші стосунки, і у мене також дуже хороші стосунки, як ви знаєте, з Путіним. І я думаю, якщо ми виграємо, я думаю, що ми вирішимо це дуже швидко”, — сказав Трамп.

Володимир Зеленський на це відповів, що сподівається, що з ним стосунки все ж кращі (ніж з Путіним — ред.)

Після зустрічі Зеленський і Трамп поговорили з FOX News. Зеленський наголосив, що “дуже важливо, щоби мир був справедливим”. Трамп заявив, що має бути “швидка і чесна для всіх угода”.

photo 2024 09 27 17 12 01 scaled

“Я багато чого дізнався, але я думаю, що я не змінив думку, тому що ми обидва хочемо, щоб війна закінчилася, ми хочемо чесної угоди і вона буде чесною. Я думаю вона станеться у потрібний час”, — заявив Трамп за підсумками зустрічі.

Він вкотре наголосив, що у разі його перемоги йтиметься про “дуже чесну і швидку угоду”.

“Це має закінчитися, президент Зеленський хоче це закінчити, я впевнений президент Путін хоче це закінчити — і це гарна комбінація. Тож ми хочемо чесну угоду для всіх“, — сказав Трамп.

Відповідаючи на запитання, що для нього означає “чесна угода”, Трамп сказав, що занадто рано про це говорити.

Крім того, Дональд Трамп прийняв пропозицію Зеленського відвідати Україну. Про це він сказав під час їхньої спільної зустрічі, повідомляє Fox News. Політик відповів, що обов’язково приїде.

“Це прекрасна країна, прекрасна погода, прекрасне все“, — сказав він.

Зеленський заявив, що для нього дуже важливо поділитися Планом перемоги України та кроками зі зміцнення його країни. Він сказав, що зустрівся як із Трампом, так і з кандидатом від Демократичної партії Камалою Гарріс, адже невідомо, кого виберуть американці в листопаді.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено