На першому конкурсі учасники поділилися на 3 команди. Лідія стала капітаном жовтих, Віктор — червоних, а Віталій — синіх. Завдання кожної команди — створити неперевершену великодню композицію.
Головна умова — щоб ця композиція повністю відображала святковий настрій і була прекрасною на смак. Однак не все так просто: учасники мали довести, що страви у звичайному великодньому кошику можуть бути ресторанного рівня. Кількість страв не мала значання, тільки якість. На приготування пасхальної композиції судді виділили шефам 2,5 години.
Команда синіх перед подачею розіграла невелику театральну виставу: Микола Мигаль бив гілочками верби учасників і… суддів шоу! Ця забава сподобалася журі. Та ще більше їм до вподоби були страви, які учасники приготували для великоднього кошика.
Сині подали імпровізовану котлету по-київськи з компоте з кураги та яблука. Ектору сподобалося все: від подачі до смаку. Наступною стравою було курча, мариноване корицею, креветками та овочами. Аромат, смак і колір сподобалися професійному журі. Італійська паска також була на рівні, а от сирна — незвичною на смак, але занадто солодкою.
У другому конкурсі Микола Мигаль приготував язик із джемом та ожиною, еспумою з пастернаку і філадельфією. Проте язик був жорстким, а подача — непривабливою. Зрештою, за висновками суддів, найгірше із завданням упоралися Влад, Стелла і Микола Мигаль.
Саме вони та Лідія боролися сьогодні на битві чорних. Перш ніж судді озвучили всі етапи конкурсу, учасникам потрібно було визначити зірку страви. Влад узяв сібас, Стелла обрала курку, Лідії дісталася печінка, а Миколі ― кріль.
Шефи мусили зробити страви ресторанного рівня… у мікрохвильовці! На приготування кулінарного шедевру судді виділили півтори години. Мигаль приготував драглі з кролика з бланшированим шпинатом, вуаллю з червоного вина і чатні з яблука. Суддям сподобалось усе, окрім балансу перцю в страві.
За рішенням суддів кухню «МастерШеф. Професіонали»-3 у 13 випуску залишила Лідія Корнієнко. А Микола Мигаль продовжує боротьбу за перемогу у проекті.
Читайте нас у тг