Івано-Франківськ

Стали відомі переможці літньої ґрантової програми Urban Space 100

Фінансування отримали 5 проєктів на загальну суму 175 970 грн.

31 липня відбулися 28-мі Загальні Збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100. Згенерована сума чистого прибутку становила —  198 872 грн., пише ПІК.

Детальніше про підтримані проєкти:

  1. Stanislav кличе. 

Сума ґранта 34 500 грн

Stanislav – це перший у світі інтерактивний діджитал-гід, що проведе вас Івано-Франківськом. Stanislav вже отримав ґрант в січні 2021 року, завдяки чому наповнив телеграм-бот контентом, створив сервісну службу, а також команда заснувала громадську організацію.

Ціль проєкту “Stanislav кличе” – перетворити візит туриста до Франківська на веселу пригоду, а також закохати його в місто й спонукати повертатися знову. Один зі способів почути «вау» від гостей міста –  це зустріти їх фізично на вокзалі вже з пакетом персоналізованих пропозицій. Такі зустрічі будуть проводити актори щосуботи протягом 2 місяців.

Вони будуватимуть різні сценарії привітання гостей на Землі Франківській. У них будуть різноманітні костюми та реквізити, вони будуть запрошувати гостей у різні заклади на сніданок чи наливки. Вони будуть в образах друзів, які раді вітати тебе у крутому місті! 

Мета проєкту: поставити Івано-Франківськ на туристичну мапу України; збільшити економіку міста через збільшення кількості транзакцій. Знайти  Stanislav-бот можна тут: @Stanislavv_bot.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на промо-продукцію, розробку інтерактивних екскурсійних культурних маршрутів Івано-Франківськом, кейтеринг, фото та відео, а також оренду обладнання.

  1. STEM – Camp School.

Сума ґранта: 25 000 грн

Проєкт передбачає STEM-навчання на відкритому повітрі для шести різних груп віком 11-16 років (15 осіб), в рамках якого відбудуться спеціальні тренінги з тематик: соціальне підприємництво, мистецтво, іноземні мови, природничо-математичні науки, IT-технології, психологія.

Іншою складовою проєкту є навчально-пізнавальні, дослідницько-пошукові екскурсії, а також вечори творчості, винахідництва та знайомств, що дозволить отримати ґрунтовні знання, практичні вміння та комунікативні навички для успішної самореалізації особистості в суспільстві.

Завдяки фінансуванню Urban Space 100 буде покрито витрати на технічне забезпечення та обладнання для команд вихованців та педагогів.

  1. Алярм “Івано-Франківськ 2021”.

Сума ґранта: 44 070 грн

Алярм – це найбільша та найбажаніша подія у світі графіті України. Кожного року сотні художників мандрують для того, щоб зібратися у різних містах та провести вікенд разом, поділитися досвідом, поспілкуватися, показати свій стиль та створити сотні нових малюнків. Метою події є популяризація вуличного мистецтва та графіті, діалог із міським середовищем та переосмислення міських просторів. 

Востаннє Алярм Івано-Франківської відбувся в 2016 році. Він пройшов дуже успішно і показав активне бажання малювати у Франківську. Зараз є активна зацікавленість містом ззовні. 

Мета проєкту: це зріз кращих вітчизняних зразків графіті; популяризація вуличного мистецтва; створення мистецького та культурного продукту; легалізація нових та оновлення існуючих локацій для графіті. Проведення фестивалю планується на 19-21 серпня.

Фінансування від Urban Space 100 покриє витрати на фарбу та забезпечення житла для учасників, а також фото- та відеозвіт.

  1. Міжнародний фестиваль короткого метру 4:3.

Сума ґранта: 32 400 грн

Фестиваль короткого метру 4:3 — це пілотна версія локальних фестивалів, ініційована Олександром Гойсаном у партнерстві з проєктним простором Асортиментна кімната, Франківською Кінокомісією та СУК (“Сучасне українське кіно”). Фестиваль проходитиме 23-25 вересня в Івано-Франківську та окрім показів включатиме серію публічних подій — лекцій, дискусій та воркшопів від українських режисерів.

Також важливо наголосити, що під час фестивалю до конкурсної програми буде долучено журі, яке і вибере переможців у кожному конкурсі. Журі буде складатись з сучасних українських професіоналів та професіоналок кіноіндустрії.

Мета проєкту: популяризація актуального кінематографа в місті та об’єднання навколо цієї події локальних спільнот.

Ґрантова програма покриє витрати на оренду апаратури, кейтеринг для фестивалю, а також фото- та відеозйомку.

  1. III Франківська сотка “Franko 100”.

Сума ґранта: 40 000 грн

III Франківська сотка “Franko 100” – подія у форматі змагання протяжністю 100 км, яку велосипедистам необхідно подолати за 8 годин. 

Маршрут буде проходити населеними пунктами Тисменицького, Коломийського, Надвірнянського  Тисменицького районів Івано-Франківської області із супроводом авто- та мототранспорту для безпеки учасників змагань. 

Мета проєкту: продовжити позитивно представляти Івано-Франківськ у всеукраїнському велорусі. Веломарафон входить в рейтинг УАТ “Українській Аматорській рух”, що є найпрестижнішим рейтингом серед велосипедистів-аматорів.

Завдяки фінансуванню від Urban Space 100 буде покрито витрати на хронометраж, роботу ведучого, музичний супровід, роботу швидкої та поліції, а також біотуалети.

Загальна сума, згенерована за результатами другого кварталу діяльності ресторану, — 198 872 грн. Крім того, один з проєктів не було реалізовано, тож вирішено перерозподілити 40 000 грн на нові ініціативи. 

За 6 років існування Urban Space 100 підтримав 127 проєктів на загальну суму 3 409 926, 55‬ грн. Ознайомитися з усіма ними можна в розділі “Реалізовані проєкти”.

Подати заявку на наступний ґрантовий сезон можна з 15 вересня до 15 жовтня.

З правилами подачі заявки на ґрант від Urban Space 100 можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено