Івано-Франківськ

У Калуші 13-річний хлопчик створив рукавицю для незрячих (ФОТО, ВІДЕО)

 Олександр Желізний над нею працював упродовж місяця. Захотів зробити щось корисне і потрібне для людей з особливими потребами.

У Калуші 13-річний хлопчик створив рукавицю для незрячих (ФОТО, ВІДЕО)

У Калуші на базі ліцею №10 вже декілька років функціонує гурток науково-технічного напрямку «Основи робототехніки на платформі ARDUINO», який відвідує Сашко. Тут навчаються учні, яким цікаве моделювання, проєктування та програмування. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

Поки що новинку із незрячих, яку створив Сашко ніхто не використовував. Проте хлопець обіцяє, що допрацює свій винахід, який значно полегшить життя людям, які не бачать.

“Рукавиця за допомогою п’єзопищалки показує, наскільки близько якийсь об’єкт розміщений. Тут розташований динамік і датчик кольору, які за допомогою людського голосу показують кольори. Це потрібно, коли людина не може показати футболку або ж одягнути штани. Є тут і фоторезистор, який сповіщає, чи сьогодні день чи ніч”, – розповідає юний винахідник.

За словами керівника гуртка Богдана Лужного, спочатку вихованці починають працювати у віртуальному середовищі, оскільки не мають досвіду роботи з електронними пристроями, а потім — переходять до реальних.

Читайте також у ПІК:

На Долинщині у літературній студії говорили про Віру, Надію, Любов (ФОТО)

На Прикарпатті 7-річний Владик просить допомогти його мамі одужати

4 жовтня 2021: свята, події, іменини, прикмети, заборони

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено