Топ-5 помилок, які здатні зіпсувати новорічний вечір – не є дурниця, адже цей час ми зазвичай проводимо зі своїми близькими, друзями – часто з тими, кого давно не бачили. На жаль, чарівність цих особливих моментів може бути втрачена миттю. Досить зробити одну з п’яти найчастіших новорічних помилок, зазначає КП в Україні, пише ПІК.
Помилка 1. Готувати велику кількість страв
Прагнення, аби святковий стіл ломився від їжі, ймовірно походить від традиції зустрічати Різдво 12-ма стравами. І часто буває так, що господиня, зваливши на себе підготовку святкового столу, на початок застілля вже падає від утоми.
Заощадити дорогоцінний час можна, купивши деякі страви або розподіливши їхнє приготування між гостями. Це можна зробити безпосередньо перед святом і такі спільні приготування можуть стати новою традицією.
Ще хороша порада – скоротити кількість страв на святковому столі. Пригадайте, скільки їх залишається на ранок кожного року! Краще визначте головну страву вечора та доповніть її свіжими салатами та легкими закусками.
Помилка 2. Перегрівати приміщення
Комфортний мікроклімат в житлових приміщеннях це коли відносна вологість складає 45— 50%, а температура – 22—25 ⁰С. Але як часто ми намагаємося до приходу гостей зробити тепліше, аби всі почувалися комфортно. І таким чином тільки псуємо мікроклімат. Адже з приходом гостей рух активізується, що підвищує загальну температуру приміщення і невдовзі стає жарко і душно, повітря пересушується. Це призводить до того, що гості почуваються некомфортно, на відміну від вірусів, які так люблять сухе повітря.
В сухому повітрі слизова оболонка носа втрачає свою здатність опиратися вірусам. Війкам дихального епітелію в таких умовах попросту важче належним чином утримувати пил, алергени і бактерії.
Отже, аби створити комфортний мікроклімат, перед приходом гостей зменшіть температуру, увімкніть зволожувач та провітріть приміщення.
Помилка 3. Буденні аромати з кухні
Перше, що відчувають гості, входячи до вашого дому, це запах. Він одразу створює настрій. І добре, коли це не запахи котлет чи відбивних, а аромати хвої, цитрусових.
Тільки не розбризкуйте синтетичний ароматизатор, краще зробіть помандер!
Помандери людство знає з давніх-давен, але своєю популярністю вони зобов’язані французьким домогосподаркам, які на початку ХХ століття стали використовувати їх як ароматичну віддушку для шаф з білизною.
Зробити помандер просто – достатньо взяти тонкошкірий апельсин і утикати його плодами гвоздики.
Помилка 4. Надягати не притаманне вбрання
Цим часто грішать жінки – вибирають для виняткової вечері щось занадто відверте, складне, екстравагантне аби привернути увагу. Але вау-эффект часто стає пасткою, адже спричиняє дискомфорт.
Якщо вразити оточуючих все ж хочеться, добре мати вбрання на зміну, в якому вільно можна буде потанцювати, активно рухатися, а може й вибігти грати на вулицю в сніжки чи милуватися салютом.
Помилка 5. Робити подарунки тільки для дітей
Дорослі теж їх обожнюють! Варто підготувати всім гостям невеликі презенти, що висловлять наші почуття. Окрім вмісту важливий також спосіб упаковки подарунка, тому варто створити персоналізовані упаковки.
Все, що нам потрібно зробити, це додати кілька елементів, написати спеціальну присвяту. Завдяки цьому ваші подарунки залишаться в пам’яті одержувачів надовго.
Читайте також:
Читайте нас у тг