Івано-Франківськ

Холодно в класі: у Яремче проблема з опаленням у школі

Батьки відмовляються пускати дітей у класи, де температура не піднімається вище 10 градусів.

Холодно в класі: у Яремче проблема з опаленням у школі

У Яремче навчання у ліцеї №1 відбувається у двох корпусах. У старому навчаються учні з 1 по 4 клас, у новому – інші учні. Із приходом морозів батьки яремчанських школярів почали скаржитись, що діти відмовляються ходити на уроки через неопалені приміщення. Про це пише ПІК з посиланням на ZAXID.NET.

«Дитина відмовляється ходити через холод, сидять в куртках і все одно холодно. Як вчитися в таких умовах?? Так само було перед канікулами – майже не було дітей в класах, саме з цієї причини»,написала одна з місцевих мешканок Віолета Сопівник.

Директор Яремчанського ліцею №1 Іван Холошнюк розповів, що проблему неопалення старого корпусу намагаються вирішити ще з минулого року. Він запевнив, що школа не економить на газі – температуру в котельні зменшують лише під час канікул або у вихідні.

“Наразі є два шляхи вирішення. Перший це утеплити фасад і дах старого корпусу. На ці роботи потрібно близько 5 млн. грн за цінами 2021 року. Другий варіант це уважно вивчити яка є проблема, чому в окремих кабінетах холодніше, ніж в інших”, – зазначив директор.

За його словами, місцева влада вже шукає гроші, щоб вже в цьому році утеплити фасад і дах старого корпусу. Окрім цього, у школу запросили спеціалістів, які мають провести аудит тепломережі та з’ясувати, чому виникає проблема з температурою і надати поради, як вирішити ситуацію.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено