Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області виявила гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії.
“До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 01.09.2022 р. № 2022.4907-fup 10 стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії до України”, – йдеться у повідомленні, пише ПІК.
Операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, повинні вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів та письмово проінформувати обласне управління Держпродспоживслужби.
Гістамін – органічна сполука, біогенний амін, медіатор алергічних реакцій негайного типу, також є регулятором багатьох фізіологічних процесів.
“Непереносимість організмом гістаміну виникає в тому випадку, коли організм реагує на продукти з високим вмістом гістаміну або на швидке вивільнення вищезгаданої хімічної сполуки в нашому організмі”, – зазначають в обласному управлінні.
Отруєння гістаміном може відбутись, якщо ви їсте рибу, котра жила у водоймах із занадто високою температурою. Така риба ще за життя може накопичувати високий рівень гістамінів. При споживанні подібних морських делікатесів можна отримати захворювання, яке лікарі називають «отруєння рибним скомбротоксином» або SFP.
У разі виявлення в обігу вказаного харчового продукту телефонуйте: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.
Читайте також:
- На Харківщині пес Нацгвардії знайшов майже неушкоджений російський безпілотник
- Військовий з Тернопільщини підняв синьо-жовтий стяг у звільненому Лимані (ФОТО)
- На їжу давали 30 секунд: звільнений з полону Михайло Діанов розповів, як окупанти поводяться з полоненими
- З Богом! Прикарпатські рятувальники вирушили на схід допомагати колегам (ВІДЕО)
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг