Івано-Франківськ

Фіни зв’язали понад 20 тисяч вовняних шкарпеток для українських військових (ФОТО)

Люди відгукнулись на прохання фінської диригентки українського походження Далі Стасевської.

Фіни зв'язали понад 20 тисяч вовняних шкарпеток для українських військових (ФОТО)

20 тисяч вовняних шкарпеток зв’язали фінські жінки та чоловіки, мешканці міста Лахті, для українських воїнів. Там проживають понад 100 тисяч мешканців, які мають хобі ‒ в’язання вовняних шкарпеток, як і всі жителі Фінляндії.

Через місцеву пресу Далі Стасевська звернулась до мешканців із проханням нав’язати шкарпеток для українських захисникіа. Якраз через тиждень жінка планувала поїздку у Львів на концерт. Водночас везла гуманітарна допомогу ‒ автомобіль для ЗСУ. Яким було її здивування, коли фіни принесли, 20 тисяч шкарпеток. Про це пише ПІК з посиланням на Радіо Свобода.

«Думала, може тисячу шкарпеток зв’яжуть, а народу було так багато, що від думки, як я це зможу перевезти, мене кинуло у піт. Отаке тепло від Фінляндії я привезла! Хотіла, коли наступає зима, передати військовим тепло. Попросила: люди є один тиждень і нав’яжіть стільки вовняних шкарпеток , скільки встигнете і я автомобілем привезу, щоб передати тепло від фінів міста Лахті для українців», ‒ каже Даля Стасевська.

В автомобіль, який вона привезла для ЗСУ вмістилась половина з 20 тисяч шкарпеток. Другу частину привезуть із Фінляндії через два тижні вже наступною, шостою, машиною для воїнів. Жодної схожої пари шкарпеток немає! Всі вони неймовірні і з якісних вовняних ниток.

У фінів в’язання вовняних шкарпеток не просто національне хобі, але у народі існує прикмета: зв’язані власноруч і з любов’ю шкарпетки гріють тіло, душу, захищають від злих сил.

04230000 0aff 0242 7334 08daa75694a3 w650 r0 s 04210000 0aff 0242 62ac 08daa756750c w650 r0 s

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено