Івано-Франківськ

На Львівщині знову зріс рівень споживання електроенергії

Ситуація в області складна, але контрольована.

На Прикарпатті кожного тижня вимикають світло: з чим це пов'язано

На Львівщині з 10 жовтня не знизився рівень споживання електроенергії. Про це під час брифінгу у медіацентрі “Україна” повідомив заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, повідомляє ПІК з посиланням на Суспільне.

Він розповів, що зараз підприємці, торгові центри та побутові споживачі використовують електроенергію у тих обсягах, що і до 10 жовтня.

“До кінця не зрозуміла позиція бізнесу. Центральна частина міста, у пікові години місто активно освітлене зовнішньою світловою рекламою, навіть, коли заклади не працюють. Окремо хочу звернутися до торгових центрів щодо зменшення електроспоживання. Якщо ми не зменшимо споживання, буде застосовуватися крок — обмеження споживання і, при необхідності, тимчасове вимкнення енергії для суб’єктів та більшого загалу”, — сказав Андрій Годик.

Як повідомив очільник області Максим Козицький, наразі знову фіксують зростання споживання електроенергії. Декілька днів тому  рівень споживання електроенергії на Львівщині був на 10% нижчим від звиклого

“Насамперед дякую людям, які відреагували на заклики Львівської ОВА, «Укренерго» та «Львівобленерго» і почали рідше користуватися електроприладами, а також вимкнули все, у чому нема нагальної потреби. Щоб не перевантажувати енергосистему, маємо знизити рівень споживання на 15% від повсякденного”, – наголосив Козицький.

Очільник області наголосив, щоб всі побутові та промислові споживачі не використовували електроенергію у пікові години навантаження на енергосистему, а це: з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00.

“Зі свого боку готую наказ щодо обмеження роботи зовнішньої реклами та підсвіток під час комендантської години, яка тепер триває на Львівщині з 00:00 до 05:00. Також завтра проведу зустріч із представниками галузевих асоціацій нашої області. Обговоримо можливість зменшення потужностей та переходу на роботу в нічний час”, – наголосив Козицький.

До слова, вуличне освітлення вночі залишають увімкненим з міркувань безпеки.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено