Начинка по-коломийськи може увійти в Національний перелік нематеріальної культурної спадщини України
Про це зазначив міський голова Коломиї Богдан Станіславський, пише ПІК.
” Начинка по-коломийськи заслуговує бути в Національному переліку нематеріальної культурної спадщини України. Тому управління культури та туризму подало начинку на внесення до цього списку. Наша страва там має бути, адже вона показує традиції Покуття та розповідає, як колись жили та що готували українці”,– зазначив очільник міста
Богдан Станіславський також поділився відеорецептом страви.
“Ви куштували начинку? Справжню, коломийську. Зроблену за старовинними рецептами. Навіть якщо ні, то обов’язково чули про цю страву. Багато кому бабуся точно розповідала, як її зробити, а дідусь нахвалював смак. Начинка – це наша покутська страва. Вона з’явилась у 1950-х роках. Проста у приготуванні, всі інгредієнти місцеві, а результат – неймовірний”,– зазначив Богдан Станіславський.
У 50-х роках минулого століття начинку готували на великі свята. Але зараз ми її можемо куштувати коли забажаємо. На щастя, рецепти збереглись.
Кожна ґаздиня колись готувала начинку по-своєму, тому і кожна страва була особливою. Ситуація така як з борщем: кожен рецепт унікальний, але від цього не менш смачний.
Детальніше про приготування страви – у відео:
Читайте також:
- Національною спадщиною України стала гуцульська бриндза: як її роблять (ФОТО)
- “Коляда на Майзлях” увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини України
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг