Івано-Франківськ

Тисячі робочих місць: на захід України перенесли свої потужності понад 700 підприємств

Підприємства створюють сотні тисяч робочих місць для переселенців у кооперації з місцевою владою у проєкті «33-33-33».

relokacziya biznesa

На захід України, протягом кількох останніх місяців перенесли свої потужності 707 підприємств.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає ПІК з посиланням на Укрінформ.

«З вересня наші західні регіони адаптувалися. Їм потрібні нові робочі руки, бо бізнес теж релокувався. Зокрема зі сходу за останні кілька місяців виїхали 707 підприємств. Вони не великі, але надають роботу сотням тисяч людей: ці 707 підприємств потребують по 400-500 осіб – робочих рук», – сказала вона.

За словами Верещук, наразі найбільше робочих місць для переселенців по Україні надає західний регіон – Івано-Франківщина й Закарпаття, зокрема завдяки програмі «33-33-33», що об’єднала бюджети місцевої влади та представників релокованого бізнесу.

Згідно з ініціативою, по 33% від бюджетів надають обласна рада, міська рада та бізнес. Частка бізнесу спрямована на будівництво модульних містечок для переселенців, які сплачуватимуть лише комунальні послуги, натомість маючи житло та роботу.

«Коли люди переїхали в інший регіон й сидять в очікуванні на продуктовий набір – це неповага. Людям потрібно давати шанс, мовляв, працюй і заробляй. А гуманітарна допомога за можливості – це добре доповнення», – зазначила Верещук.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено