Івано-Франківськ

Від яких ризиків захистить поліс ОСЦПВ

Страховий поліс тільки тоді буде «працювати», якщо його оформити в надійній страховій компанії.

Придбання автомобіля — це завжди свято. Авто надає нові можливості, покращується рівень комфорту. Але не слід забувати, що разом з новим статусом власник машини отримує і нові обов’язки — цивільно-правову відповідальність перед іншими учасниками дорожнього руху. Це зобов’язує водія купувати страховий поліс — автоцивілку. Такий вид автострахування має на меті захистити інших громадян у разі потрапляння у ДТП, а також допомогти винуватцю аварії впоратися з фінансовим навантаженням.

1 1

Сутність страхування ОСЦПВ

Автошляхи — це зона підвищеної небезпеки. Навіть з великим досвідом водіння автомобіля людина може стати винуватцем ДТП та нанести матеріальні збитки іншим учасникам дорожнього руху. І добре, якщо тільки матеріальні. У деяких випадках може знадобитися довгострокове лікування травмованих людей. У будь-якому разі йдеться про досить великі суми грошей, тому що потрібно піклуватися не тільки про ремонт пошкодженого авто, але і сплату рахунків за перебування у лікарні постраждалого або кількох осіб до повного їх одужання.

Далеко не кожен водій зможе знайти необхідні гроші. І тоді доведеться брати позику, продавати майно та ін. Але набагато простіше розрахуватися, якщо заздалегідь був придбаний поліс ОСЦПВ. У цьому випадку компенсацію постраждалим буде виплачувати страхова компанія. Винуватцю ДТП прийдеться лише сплатити франшизу, якщо вона передбачена страховим договором.

Розмір компенсації за автоцивілкою

Щоб зрозуміти, наскільки вигідно оформити договір ОСЦПВ, достатньо порівняти суми страхових виплат з ціною поліса. З літа 2022 р. в Україні підвищили максимальний рівень відшкодувань, і зараз на ремонт пошкодженого ТЗ страховик виплатить до 160 тис. грн, а для компенсації збитків, завданих життю та здоров’ю кожного з постраждалих, передбачено перерахувати кожному до 320 тис. І ще компанії пропонують придбати поліс добровільного ОСЦПВ, який дозволяє збільшити розмір страхової виплати до 950 тис. грн.

А тепер подивіться на вартість страховки, наприклад, для авто з об’ємом двигуна до 1,6 куб. м, яке зареєстроване у невеликому населеному пункті. Власнику такого транспортного засобу доведеться сплатити близько 1000 грн. Зрозуміло, що чим більше місто, де зареєстрована машина, тим дорожче буде коштувати страховка. Але все одно ця сума буде в сотні разів меншою від суми компенсації.

2 2

Надійна страхова компанія — запорука спокійного майбутнього

Страховий поліс тільки тоді буде «працювати», якщо його оформити в надійній страховій компанії. Під час вибору треба звернути увагу на те, скільки років фірма працює на страховому ринку нашої країни, на які види діяльності вона має ліцензії та ін.

Прикладом надійної організації є СК «УНІКА», що вже понад 27 років допомагає своїм клієнтам досягти фінансової стабільності. Компанія є лідером з виплат і активів, вона входить до складу європейської страхової групи UNIQA Insurance Group. СК «УНІКА» гарантує своїм клієнтам найвищий рівень сервісу. Її прогресивність підтверджено міжнародними сертифікатами і нагородами.

ПРОМО

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено