Існує ряд продуктів, які не варто купувати в магазині. Причому потенційно шкідливими можуть виявитися товари, які навіть вважаються корисними, пише ПІК з посиланням на agronews.ua.
ТОП-7 найшкідливіших продуктів з супермаркету:
- Готовий салат в упаковці
Нарізаний і упакований зелений салат – вкрай підступна їжа, яка лише здається корисною і здоровою. Зазвичай на упаковці пишуть, що продукт готовий до вживання. Однак на листі можуть мешкати бактерії, що викликають кишкові захворювання. Вони опиняються на зелені з грунту. Тому краще брати ціле листя, які перед вживанням слід ретельно вимити.
- Оброблене м’ясо
Всесвітня організація охорони здоров’я визнала ковбасу, сосиски, бекон і подібні напівфабрикати канцерогенами. Нітрити, що містяться в цих продуктах, коли потраплять до кишківника, здатні перетворюватися в нітрозаміни, що провокують розвиток раку. А копченості містять ще один небезпечний компонент – бензпірен. Краще купити хороший шматок м’яса і приготувати його вдома.
- Готовий чай в пляшці
Цей напій нічого спільного зі справжнім чаєм не має. Бутильований “чай” складається в основному з води і цукру.
- Продукти з фруктовими наповнювачами
Любите йогурти, булочки і круасани з ягідним або цитрусовим смаком? Той самий ароматний наповнювач – це коктейль з консервантів, загусників і ароматизаторів. Нічого корисного в таких продуктах немає. Швидше, навпаки.
- Майонез
Класичний майонез складається з яєць, оцту, гірчиці, соняшникової олії і спецій. Але в магазинний додають ще консерванти, барвники і стабілізатори. А майонез зі зниженим вмістом жиру ще більше напханий крохмалем і цукром.
- Мелені спеції
Ароматні прянощі зазвичай імпортні і тому не коштують дешево. Щоб обдурити покупця, в упаковку часто кладуть дешевші і посипають глутаматом натрію – підсилювачем смаку. Він нешкідливий, але викликає звикання, і їжа без нього починає здаватися позбавленою смаку.
- Хліб
Борошно для покупного хліба відбілюють за допомогою хімічних речовин (перекису бензоїлу), після чого воно довго зберігається і не схильне до інвазії комах. У процесі приготування в хліб додають різні добавки, такі як ущільнювач тіста, підсилювачі смаку, ПАР і т.д. Вони збільшують термін придатності і роблять продукт більш привабливим. Але для здоров’я це жирний “мінус”.
Читайте також у ПІК:
- Зарплати вчителів в Україні: чи планується підвищення
- У січні жителям Прикарпаття повернули 7 тисяч гривень: за які товари
- Здорожчали овочі та молоко, а здешевшали крупи: як змінилися ціни в Україні
- Особливості земельного податку під час війни: хто може не сплачувати
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг