Івано-Франківськ

Офіцеру, який побив строковика, загрожує покарання у вигляді 12-ти років в’язниці

Розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

photo 2023 03 13 11 09 51

Працівники Державного бюро розслідування розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку, пише ПІК.

11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду.

Відеозаписи можна переглянути – ТУТ.

З пояснень молодшого лейтенанта «виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння.

dbr rozslidue fakt pobittya komandirom soldata v odnij z vijskovih chastin zhitomirshhini 400x250 0c6

“Наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років”, – повідомили у ДБР.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено