Івано-Франківськ

У найстаршої матері України забрали 12-річну доньку через загрозу її життю

Виконком Чернігівської міськради прийняв рішення негайно відібрати дитину у найстаршої матері України Валентини Підвербної.

05 085735 news2 matir

Це пов’язано із загрозою для життя дівчинки, про це на засіданні виконкому повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Причиною такого рішення став вчорашній допис у соцмережах від нібито доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що її мати знущається з дівчинки фізично та психологічно, передає Суспільне.

З минулого року родина перебуває на обліку служби. У листопаді 2022-го представники ювенальної поліції склали на Валентину Підвербну два адміністративних протоколи: за невиконання батьківських обов’язків та психологічне насильство.

24 квітня у соціальній мережі Instagram з’явилися дописи від нібито доньки Валентини Підвербної Анни-Марії, де йдеться, що мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, цькує, забороняє митися. Також є слова, що жінка хоче довести її до самогубства.

“Поліція негайно відреагувала на побачене і прибула на місце події разом з відповідними службами. В ході перевірки було встановлено, що дитина перебуває неналежних санітарно-гігієнічних умовах та зазнає домашнього насилля. З боку матері відсутнє належне піклування про розвиток дитини і її здоров’я”, — каже речниця Нацполіції області Наталія Слабеняк.

Під час спілкування зі службами дівчинка підтвердила інформацію, яку вказала в публікації, та попросила, щоб її забрали від матері.

“Дитина в розмові підтвердила те, що мати дійсно виконує такі дії, які їй не подобаються, і вона може вчинити самогубство. Це було при мамі в квартирі, при представниках”, — говорить Олена Зінченко.

Вона додає, що було прийнято рішення, що дитину треба відбирати. Був складений акт оцінки рівня безпеки, за цим актом дитину забрали і привезли до дитячої лікарні.

Олена Зінченко сказала, що під час огляду лікарі не виявили на тілі дівчинки слідів фізичного насильства. Поки вона перебуватиме в лікарні. Після рішення виконкому про відібрання служба має подати позов до суду. Саме він вирішуватиме подальшу долю 12-річної Анни-Марії.

Також служба спостерігатиме за матір’ю дівчинки, чи буде вона цікавитися її долею. Свою позицію жінка може відстоювати в суді.

Як сказала речниця Нацполіції області, на Валентину Підвербну склали два адмінпротоколи.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено