Івано-Франківськ

Мешканців Франківська та Коломиї обманули шахраї

Прикарпатці втратили понад 70 тисяч гривень.

Франківець та коломияни: шахраї виманили 134 тисячі гривень в жителів Прикарпаття

За допомогою до франківських поліцейських звернувся місцевий мешканець із заявою про вчинене щодо нього банківського шахрайства, пише ПІК.

“Як з’ясувалося, до заявника зателефонував нібито банківський працівник. Аферист повідомив, що з його рахунку намагаються викрасти гроші. Але, щоб цього не відбулося, необхідно здійснити перерахунок коштів на картку, яку вказав шахрай. Чоловік так і зробив та втратив понад 52 тисячі гривень”, – йдеться у повідомленні.

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників Коломийської поліції від місцевої мешканки.

“Відомо, що на мобільний потерпілої надійшло смс-повідомлення про оформлення матеріальної допомоги. Для отримання допомоги заявниця перейшла за посиланням, ввела дані своєї картки, опісля, з електронного гаманця зникли понад 25 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Основні поради, як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:

  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • Не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.

Не переходити за невідомими посиланнями, які обіцяють виплату матеріальної допомоги.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено