Івано-Франківськ

Генштаб назвав кількість ракет, які Росія може виготовити за місяць

Агресорка Росія змогла зберегти темпи виробництва ракет після вторгнення до України.

cd886409b20164c5ff94b05a175aa9f4 scaled

Російський військово-промисловий комплекс може виробляти за місяць близько ста ракет різного типу. Під час війни РФ змогла зберегти та навіть підвищити темпи виробництва озброєння.

Про це в інтерв’ю Укрінформ повідомив заступник керівника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає ТСН.

За його словами, майже сотня ракет, за оцінками Генштабу, – це понад 10 одиниць для ОТРК “Іскандер”, до 30 одиниць – морського базування “Калібр” та до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, включно з “Кинджалами”.

Громов наголосив, що окупаційна армія також активно використовує значну кількість безпілотників різних типів. За його даними, Росія отримала від Ірану до 1 800 дронів типу Shaheed, з яких близько 1,6 тис. одиниць уже використала.

“Залишок – понад 200 одиниць. Запаси цих БПЛА постійно поповнюються за рахунок постачання з Ірану. Крім того, РФ досягла з цією країною домовленостей про будівництво заводу з виробництва дронів типу Shahed на території Татарстану, в районі за 10 км від Казані”, – наголосив представник Генштабу.

Окупанти також застосовують власні ударні дрони типу “Ланцет”, які серійно виробляються на Іжевському механічному заводі. Загалом було виготовлено до 900 одиниць цих апаратів, з яких 850 було застосовано в зоні бойових дій. Таким чином, у росіян залишається близько 50 БпЛА цього типу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено