Івано-Франківськ

На Луганщині українські захисники тримають оборону, відбили усі атаки ворога – зведення Генштабу

Триває чотириста дев’яносто сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

358074501 617587023887713 3058853485937996888 n 1 scaled

Вночі російські окупанти завдали удару п’ятьма  іранськими ударними БпЛА типу “Shahed”. Два дрони-камікадзе було знищено нашою ППО, розповідає ПІК.

“Протягом доби противник завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах” – йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 5 липня 2023 року.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень.

Головне зі зведення

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.
  • На Куп’янському напрямку противник не полишає спроб наступати в районі Новоселівського Луганської області. Наші воїни стійко тримають оборону, відбили усі атаки ворога.
  • На Лиманському напрямку противник, в ході ведення наступальних дій, намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі Новоєгорівки Луганської області, успіху не мав.
  • На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах південніше Берхівки та Богданівки Донецької області. Разом з тим, продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Авдіївка.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви та Макарівки на Донеччині.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Контрнаступ ЗСУ 

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого артилерійського ураження по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Ворожі втрати 

Авіація сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу окупантів.

“Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 1 пункт управління, 1 склад боєприпасів, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони, 1 радіолокаційну станцію та 3 станції радіоелектронної боротьби противника”, – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено