Івано-Франківськ

Неприємний запах поту: ефективні способи боротися

Пропонуємо способи боротьби із запахом поту.

tststs

Потовиділення є цілком нормальним процесом в організмі людини. Але одна справа — коли для розв’язання проблеми достатньо купити дезодорант із безпечним складом (така продукція представлена в магазинах Yves Rocher), і зовсім інша — якщо спостерігається гіпергідроз, а запах є занадто вираженим та неприємним. Поговоримо, що робити у другій ситуації.

Чи завжди піт має неприємний запах?

Хибним є твердження, що потовиділення завжди супроводжується вираженим запахом. Насправді норма — це саме відсутність будь-яких сторонніх «‎ароматів». ‎Така реакція організму пов’язана з необхідністю охолодження й фактично являє собою виділення води.

Проте у дорослих людей без використання спеціальних гігієнічних засобів піт часто має неприємний запах. Це пов’язано з активністю апокринних потових залоз, що виробляють вологу з більшим вмістом жиру. Також у поті є різні домішки та бактерії. Як результат — не надто привабливий запах.

Регулярний душ і використання дезодорантів або антиперспірантів зазвичай допомагають розв’язати проблему. Але до цього питання можна підійти більш глобально та виключити фактори, що провокують неприємний запах.

Способи боротьби із запахом поту

Скоріше за все, ви помічали, що є люди, в яких тіло має сильно виражений неприємний запах, а в інших він нейтральний. Щоб не сталося першого варіанту, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  • почніть правильно харчуватися, введіть до раціону достатню кількість магнію та не їжте безконтрольно багато білків;
  • носіть одяг із якісних дихаючих матеріалів, особливо у спеку або коли займаєтеся спортом;
  • закрите взуття обов’язково одягайте на шкарпетки;
  • після інтенсивного потовиділення прийміть душ або принаймні скористайтеся вологими серветками протягом 1,5 години.

Також на появу запаху може впливати прийом певних медичних препаратів. Це ще один привід не займатися самолікуванням та вживати виключно ті ліки, які призначив спеціаліст.

До речі, тіло починає неприємно пахнути й після вживання алкоголю. Тому варто переглянути своє ставлення до напоїв, у складі яких є спирт.

У деяких випадках різка зміна запаху тіла може свідчити про гормональні порушення. Розв’язати таку проблему допоможе ендокринолог. Запишіться до цього спеціаліста, здайте необхідний пакет аналізів — і цілком імовірно, що знайдете відповідь щодо причин появи неприємного запаху.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено