Класичний рецепт
На порозі вже останній місяць літа, а це означає, що час зайнятися заготівлею консервації на зиму. Рецептів засолювання існує чимало, але класичний вважається найпопулярнішим. Що вам знадобиться:
- 2 кг середніх огірків;
- 3 л очищеної води;
- 40 г очищеного часнику;
- 20 г листя смородини;
- 60 г листя або кореня хрону;
- 60 г суцвіття кропу;
- 150 г солі (кам’яної нейодованої).
Процес приготування:
Насамперед потрібно приготувати пряний соляний розчин. Для цього доведіть воду до кипіння, розчиніть у ній сіль, додайте суцвіття кропу й листя смородини, часник, корінь чи листя хрону. Після цього розсіл потрібно остудити.
Візьміть огірки, ретельно вимийте, обсушіть і щільно викладіть до стерилізованої банки. Кінчики плодів можна не обрізати. Тепер можна залити охолоджений розсіл, закатати кришки і зберігати до зими.
Солоні огірки в пакеті: рецепт
Якщо хочеться поласувати смачними солоними огірочками просто зараз, можна спробувати засолити їх у пакеті. Для цього вам знадобляться:
- 1 кг середніх огірків;
- 30 г солі (кам’яної нейодованої);
- 60 г свіжого кропу;
- 15 г часнику;
- 3 лаврові листки;
- 2 г запашного перцю.
Процес приготування:
Це найшвидший спосіб приготувати солоні огірки. Особливо якщо залишити їх у пакеті з вечора до ранку. Спочатку промийте їх, видаліть кінчики (1 см) з кожного краю та покладіть до пакета.
Тепер розчавіть або натріть часник, додайте до огірків і складіть до пакета інші інгредієнти. Добре перемішайте, потрусивши пакет.
Залиште пакет з огірками в холодильнику на 6-8 годин.
Щоб солоні огірки були готові за 3-4 години, можна розрізати їх навпіл. За бажанням можна додати лист смородини, натерти 20 г кореня хрону.
Як просто засолити огірки зі смородиною й вишнею на зиму
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 кг огірків;
- 1 л води;
- 2 ст. л солі;
- 1 ст. л цукру;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 лист смородини;
- 1 лист вишні;
- 3-4 гілочки кропу;
- чорний перець горошком;
- 1 ч. л лимонної кислоти.
Процес приготування:
Спочатку огірки потрібно замочити на 2 години у воді, потім відрізати плодоніжки. До банок покласти огірки, листя вишні та смородини, кріп, чорний перець. Все повинно поміститися щільно. Залийте огірки окропом і залиште, поки вода не охолоне. Потім рідину потрібно злити.
За цей час можна приготувати розсіл. Для цього у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Залити розсіл до банок з огірками та додати лимонної кислоти.
Тепер можна закатати банки, зачекати, поки всередині охолоне розсіл, і залишити у прохолодному місці на зиму.
Салат з огірків, моркви, перцю й цибулі на зиму: швидкий рецепт
Якщо хочете спробувати щось цікаве, а не просто засолити огірки, можна звернути увагу на цей рецепт. Що потрібно взяти:
- 2 кг огірків;
- 200 г моркви;
- 200 г цибулі;
- 400 г болгарського перцю;
- 2 кг помідорів;
- 200 г часнику;
- 200 г цукру;
- 2 ст. л солі;
- 100 г олії;
- 80 г 9% оцту.
Процес приготування:
Нарізати соломкою цибулю й моркву, пасерувати їх на олії до м’якості.
Помідори, часник, болгарський перець подрібнити блендером або прокрутити через м’ясорубку.
Огірки нарізати кружечками. Змішати всі інгредієнти і перекласти до каструлі.
Масу довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 15-20 хвилин.
Розкласти салат до стерилізованих банок, закатати.
Ці рецепти солоних огірків допоможуть вам консервувати літні овочі на зиму і насолоджуватися їхнім смаком у холодну пору року.
Читайте також:
- Чому можуть “стріляти” банки з консервацією та як цього уникнути: поради
- Як правильно стерилізувати банки для консервації: різні способи
- Прикарпатцям нагадують, що таке фітофтороз на картоплі та як запобігти хворобі
- Чому жовтіє листя помідорів і що з цим робити
- Прикарпатцям розповіли, як обробити розсаду від білокрилки