Івано-Франківськ

ФУТБОЛ. “Прикарпаття-ЗСУ” стартує у новому сезоні Першої ліги (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)

За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів.

1634537371 0253

У суботу, 29 липня, на стадіоні “Рух” відбудеться гра стартового туру групи “А” Першої ліги. Івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ” прийматиме хмельницьке “Поділля”.

Пряму трансляцію дивіться о 15:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Цього тижня, а саме 24 липня виповнилося сім років з того часу, як відроджений футбольний клуб з Івано-Франківська повернувся на спортивну мапу України. “Тепловик-Прикарпаття” провів два сезони у Другій лізі, а з літа 2018-го “зелено-жовті” змагаються у Першій лізі. Дев’яте підсумкове місце у минулому сезоні – це поки найкращий результат за цей час.

У Хмельницькому також відродили професійний футбол влітку 2016-го. П’ять сезонів “Поділля” провело у Другій лізі, і нарешті у чемпіонаті 2020/21 здобуло “срібло” та путівку до Першої ліги. Щоправда, зіграти повноцінний сезон після підвищення у класі завадило повномасштабне вторгення рф. На момент призупинки Першої ліги 2021/22 підопічні Віталія Костишина були на 8-му місці слідом за “Прикарпаттям”.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький)

29 липня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 15:00. Арбітр: О.Когут (Тернопіль). 

У новітній історії суперники зустрічалися між собою сім разів. У Другій лізі івано-франківці поступилися у дебютній грі у Хмельницькому, після чого здобули чотири поспіль перемоги – дві домашні та дві на виїзді. Наприкінці літа “ковідного” 2020-го року “Поділля” перемогло у серії післяматчевих пенальті у 1-му попередньому раунді Кубка України (1:1, пен. 8:7).

Однак згодом через участь у матчі дискваліфікованого гравця господарям зарахували технічну поразку, а до наступного раунду турніру вийшло “Прикарпаття”. У Першій лізі сезону 2021/22 завдяки голам Цюцюри і Воробчака після стандартів івано-франківці відсвяткували ще одну звитягу на виїзді – 2:0.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено