Івано-Франківськ

У польському місті спалахнула смертельна хвороба: до чого тут Росія

Жешув на південному сході Польщі є ключовим транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України.

У польському місті спалахнула смертельна хвороба: до чого тут Росія

У польському місті Жешув спалахнула смертельна “хвороба легіонерів”. Загинули уже 7 людей, заразилися понад 100. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Співробітники Агентства внутрішньої безпеки інспектували різні об’єкти в Жешуві, але в першу чергу водогін, звідки, на думку експертів, могли потрапити бактерії. Заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин заявив, що однією з причин перевірки є спроби Росії посіяти “паніку” серед союзників України”, – йдеться у повідомленні.

Місцева влада та експерти кажуть, що це незвичайна ситуація. На кризовій нараді міська влада прийняла рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува.

Влада попередила мешканців, що воду з крана слід відстоювати, щоб вона втратила частину хлору, а потім кип’ятити її перед вживанням. Вони запевнили, що рівень хлору, який буде використовуватися, буде безпечним для організму.

Довідково: хвороба легіонерів – це легенева інфекція, яка передається через вдихання інфікованих водних бризок, а не через питну воду. Зазвичай нею хворіють в таких місцях, як готелі, лікарні або офіси, де бактерії потрапляють у водогін, наприклад, через системи кондиціонування або крани і душові кабіни, якими не часто користуються.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено