Івано-Франківськ

Наші військові просуваються вперед: у Міноборони розповіли про ситуацію на фронті

Наші захисники просуваються, попри те, що у ворога значно більше техніки й людей.

264601f6996de33f68100853c306f937 scaled

Події на фронті розвиваються доволі динамічно на всіх напрямках, але вся ця динаміка зазвичай у текстах і у відео звучить як “тривають важкі бої”. Здається, що ці новини повторюються, насправді ж там дуже активно розвивається ситуація.

Про це в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише ПІК із посиланням на ТСН.

За словами Маляр, українські воїни непогано просуваються на Бахмутському напрямку. Це дуже дошкуляє ворогу, тому він намагається перемикнути наші зусилля на інші ділянки.

“Ми рухаємося по південному флангу, вийшли і так вже на багато пануючих висот і ворог там у пасці, тому що вони із Бахмута вийти не можуть і повноцінно по самому місту пересуватися теж не можуть”, – стверджує заступниця голови Міноборони.

Найбільше зараз говорять про бої в районі Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Там дійсно тривають запеклі бої. При цьому ЗСУ потрохи просуваються, там є певні успіхи.

“Що ж до Куп’янсько-Лиманського напрямку, саме туди ворог намагається відволікати сили й наші підрозділи. Вони для себе прийняли рішення, що вони будуть всіма силами намагатися рухатися вперед саме по тих напрямках… Почалась дуже висока їхня активність: там і обстріли тисячами були, і війська вони підтягнули. Наші їх дуже потужно зупинили і знищили. Вони відновлюються, здійснюють там зараз перегрупування і не полишаються своїх планів туди рухатися”, – пояснила Маляр.

Наступ ворога на Авдіївському та Мар’їнському напрямку триває, фактично, з минулого літа. І там не просто бої, а дуже запекла боротьба – двох потужних противників.

“Вони (ЗСУ, – ред.) там стоять дуже сильно і ворог Мар’їнку під контроль взяти не може… це вже майже рік триває… Авдіївку вони хочуть оточити… навіть не збираються туди заходити, бо вони бояться зав’язнути у таких боях як у Бахмуті. По суті, Авдіївка і Мар’їнка – це один з епіцентрів на сході. У нас основний напрямок наступу – південь. Ворог в обороні – це означає, що ми там здійснюємо наступальні дії”, – зауважила заступниця міністра оборони.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено