Івано-Франківськ

Українська ППО готується до масованих російських ударів ‒ Ігнат

Тим часом РФ нарощує виробництво дронів. Підтвердженням цьому є атака по Одещині в ніч на 3 вересня.

166821 1 large scaled

Повітряні сили ЗСУ продовжують зміцнювати свої можливості перед ймовірними осінніми російськими масованими обстрілами.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат. 

За його словами, навіть якщо засобів ППО малого радіуса дії буде більше, результат покращиться. Ігнат зазначив, що РФ уже не має того запасу ракет, який був в її арсеналі раніше. Однак, країна-терорист збільшує виробництво дронів. Тому до ударів потрібно готуватися.

“Українці готові, думаю, енергетики підготувались до негативних сценаріїв й протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіуса дії. У нас лише восени з’явились перші NASAMS та IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитись, сьогодні ми маємо таке різномаїття засобів ППО, якого немає у всьому світі”, ‒ сказав Ігнат.

При цьому західні системи ППО доповнюють радянську техніку України, яка також доволі ефективно працює. Йдеться насамперед про С-300 та “Бук”.

Увесь цей “вінегрет” працює й приносить результат. Лише питання в тому, що цього недостатньо, країна велика й доводиться локально організовувати ППО захищаючи об’єкти, міста та стратегічні об’єкти”, ‒ зазначив Ігнат.

За його словами, систему ППО могли б доповнити винищувачі F-16. Вони здійснювали б прикриття з повітря та перехоплювали б ворожі цілі на підступах.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено