Івано-Франківськ

Ситуація на південь від Роботиного нестабільна – ISW

На південь від Роботиного деякі тактично важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки.

e9c98e7 373474353 6564201800284223 6862529652690522512 n

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) називають ситуацію на південь від Роботиного нестабільною, тактично вона складна і динамічна, пише УП.

Аналітики зазначають, що російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного як частину своєї “глибокої оборони” (російська армія глибоко окопалася на тимчасово окупованих територіях України – ред.) проти українських наступальних операцій на заході Запорізької області.

При цьому, кажуть експерти, ситуація на південь від Роботиного нестабільна, оскільки деякі тактично важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки, тактична обстановка в цьому районі є складною і динамічною.

Ключові висновки ISW за 1 жовтня:

  • Російські війська проводять тактичні контратаки в районі Роботиного в рамках “глибокої оборони”  проти українських наступальних операцій, що тривають на заході Запорізької області. Ситуація на південь від Роботиного нестабільна, оскільки деякі тактично важливі польові укріплення кілька разів переходили з рук в руки.
  • Російський інформаційний простір продовжує неправдиво зображати західну допомогу Україні як ескалацію, щоб перешкодити подальшій підтримці України з боку Заходу.
  • Статус групи “Вагнера” залишається незрозумілим на тлі повідомлень про переговори щодо майбутньої співпраці ПВК з російським урядом.
  • ISW перегляне свою оцінку перспектив “Вагнера” як ефективної військової організації, якщо вона успішно відновиться як велика унітарна організація у складі Росгвардії, Міноборони Росії або подібних організацій.
  • У ніч з 30 вересня на 1 жовтня російські війська здійснили чергову серію ударів з безпілотників по Україні.
  • Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Лиман, поблизу Бахмута, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, у прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, дещо просунувшись у західній частині Запорізької області.
  • Міністерство оборони Росії офіційно оголосило про початок чергового осіннього призовного циклу 2023 року 1 жовтня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено