Івано-Франківськ

Калушанин Олексій Кузьменко отримав почесний нагрудний знак “Золотий хрест”

За місяць великої війни він став бойовим медиком взводу, а згодом почав виконувати обов'язки лікаря медичного пункту.

FB IMG 1696921485867 scaled

Начальник медичної служби 79 батальйону калушанин Олексій Кузьменко отримав почесний нагрудний знак “Золотий хрест” від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомляє 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини, пише ПІК.

“Олексій хотів стати лікарем ще зі школи. У 2011-2017 роках він навчався в Івано-Франківському національному медичному університеті. Згодом пройшов інтернатуру в Івано-Франківській обласній лікарні”, – йдеться у повідомленні

Після закінчення працював лікарем травматологом у хірургічному відділенні Попаснянської центральної районної лікарні, що на Луганщині. Олексій освоював бойову медицину у 65 військовому мобільному госпіталі.

“Там я вперше зустрівся з пораненими військовими. Спочатку було якось незвично, але в інтернатурі я ходив на чергування і завжди намагався працювати в ургентній травматології. Призвичаївся. Відчув, що це — моє. Ми старалися військовослужбовцям надавати допомогу, щоб зберегти їхнє життя на етапах ЛСБ”, — пригадує Олексій Кузьменко.

FB IMG 1696921487367

На момент повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік працював у рідному Калуші, але підтримував зв’язок з друзями-військовими з Попасної.

“24 лютого — день народження моєї сестри. Зателефонував своїм у Попасну, бо хотів повернутися до них. Думав, що піду у військкомат і мене відправлять туди, але потрапив в тероборону. Мене призвали як стрільця, тому що я не мав військової кафедри та курсів з тактичної медицини”, — розповідає Олексій Кузьменко.

За місяць великої війни він став бойовим медиком взводу, а згодом почав виконувати обов’язки лікаря медичного пункту.

“Там відбувалося найцікавіше. В один період медиків було мало. Ми мали одну медичну машину, на якій я зі своїм водієм Тарасом Голубовським свого часу “накатали” і повивозили багато поранених. Бувало, що і по п’ять людей вивозили за один раз, а потім ще по два-три рази поверталися. Кілька разів під обстрілами намагалися надати допомогу суто в медичній машині “на ходу”, бо кожна хвилини важлива. Це — не подвиг, а обов’язок. І ця зелена “медичка” — легендарна машина нашого батальйону, яка вивезла чимало поранених. Вона стала вже, як рідна”, — каже військовий.

З часом Олексій Кузьменко молодшим лейтенантом медичної служби 79 батальйону. Зараз він радше координує роботу своєї команди, але й бере участь в евакуаціях, якщо йому дозволяють.

Читайте також:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено